Eerste Beker van België K1

K1Op zaterdag en zondag eerstkomend wordt op het Gavermeer te Harelbeke de eerste Beker van België K1 gezeild. Dit wordt de eerste wedstrijd in België van deze fonkelnieuwe klasse. De K1 een kielboot, die voor het eerst te zien was op de bootshow in Southampton 2009 is een staaltje van zeiltechnisch vernuft.

Door zijn slanke lijn heeft deze eenmansboot een handicap gelijkwaardig als een Finn, een echte racer dus.

De wedstrijden starten zaterdag om 13h tot 17h en op zondag van 10h tot 15h.

Twee belgen proberen het voornamelijk Engelstalig geweld af te houden en de beker op Belgische bodem te houden. Een moeilijke opdracht.

Tekst: Christophe Benoit

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: