Team Oracle's AC72 catamaran gekapseisd en vernield

Hetgeen Jimmy Spithill hoopte wat nooit zou gebeuren: Team Oracle's AC72 kapseisde gisteren tijdens een trainingssessie. Niemand van de bemanning geraakte gewond. De AC72 catamaran was nog maar de achtste dag in het water sinds de eerste tewaterlating in augustus.

“We did something we had hoped we would never do, and that’s capsize an AC72,” vertelde schipper Jimmy Spithill. “The most important part is that all the crew are safe, and no injuries. The next step now is to get the boat back to shore safely – we have it under tow and we’re making progress now.”

AC72 capsizeAC72 capsize

http://oracle-team-usa.americascup.com/

Foto's: Guilain Grenier / Team fotograaf

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: