Voorbeschouwing Batavia Sailing Center team in Bermuda Gold Cup

Bermuda Gold CupHet match race team van het Batavia Sailing Center, met stuurman Jurjen Feitsma en zijn crew Rutger Krijger, Gilbert Figaroa en Wouter van den Enden zijn inmiddels gesetteld bij hun gastgezin op Bermuda. De practice day zit er op en dinsdag varen ze de eerste wedstrijden in group 2 in de Argo Group Gold Cup, onderdeel van de Alpari World Match Racing Tour (AWMRT).

Het format is aangepast. In plaats van drie poules zijn er nu twee. Dat betekend dat er geen 4 van de 8 door gaan, maar 4 van de 10. Bovendien geen repecharge, maar direct voor de kwart finales: geen tweede kans dus.

Groep 2 wordt aangevoerd door Bjorn Hansen, tot afgelopen week de nummer 1 in het klassement van de AWMRT 2012. Het team zit in een zware poule, mede door de drie Scandinavische teams die toch wel gewend zijn aan het varen in zware boten.

Op maandag is er gedurende twee uren getraind in de boten, samen met een van de andere deelnemers. De IOD is een zware, klassieke boot en het liefst had het team nog wat extra trainingstijd gehad. Volgens Jurjen is het ‘een bak van een boot’.

Na de training nemen ze nog even de filmpjes door die ze gemaakt hebben aan boord tijdens de training. Ook de regels die dit jaar aangepast zijn speciaal voor de AWMRT events worden nog even goed bestudeerd. Dinsdag starten ze rond 12.30 uur (17.30 uur Nederlandse tijd). Dit betekent dat ze ’s ochtends nog even de kunst af kunnen kijken bij de wedstrijden van groep 1. Wie hun eerste tegenstander zal zijn is nog onbekend.

http://bermudagoldcup.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: