Winst voor WV Braassemermeer bij het Nederlands Kampioenschap Teamzeilen

WV BraassemermeerTerwijl op het Braassemermeer de eerste dag van de winterserie van start ging in vijf verschillende klassen, werd het seizoen in Rotterdam traditiegetrouw afgesloten met het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen voor verenigingen. Na een zinderende finale tussen het team van de RZV en WV Braassemermeer gaat het team uit Roelofarendsveen er met de blauwe wimpel vandoor.

Het team dat in de finale als eerste drie overwinningen op zijn naam schreef, mocht zich de Nederlands Kampioen Teamzeilen noemen. Dat de teams aan elkaar gewaagt waren is te zien aan de uitslag: 3-2 in het voordeel van de Braassem. Mandy Mulder en Jeroen den Boer stonden aan het roer. Hun crew bestond uit Carry Howe, Thomas Allart, Nick Spaans, Shannen Marck, Erik Wesselman en Bruno Juray. Gefeliciteerd!

Door het NCK konden nog niet alle teams aan de start komen, maar in totaal waren er toch 25 boten, verdeeld over de J/22, J/24, Melges 24, Smile en SW klasse. In tegenstelling tot de voorspellingen bleef de wind prima waaien en van winter is nog absoluut geen sprake. Voor de Melges werden drie wedstrijden gestart, de overige klassen voeren er twee.

In de grootste klasse, de J/22 was het stuivertje wisselen voor de eerste plek tussen Stan Heltzel en Ivo Jeukens, waarbij eerstgenoemde de laatste wedstrijd op zijn naam schreef. In de J/24 gaat de White Moosse aan de leiding. John den Engelsman is met zijn MrHenri sterk van start gegaan met drie overwinningen in de Melges. Ook de Impuls is in de SW klasse ongeslagen.

Aanmelden voor deze winterserie kan nog steeds, de volgende wedstrijd is op 18 november, op de zaterdag zijn de eerste match races. De website ligt even plat, maar wil je mee doen, stuur dan een mail naar wedcom@braassemermeer.nl

Tekst: Fettje Osinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: