Grevelingencup Winterserie opent wederom met groot deelnemersveld

Grevelingencup WinterserieAfgelopen zondag mobiliseerde zich meer dan 180 boten in Marina Port Zelande om de eerste wedstrijddag van de Grevelingencup Winterserie 2012-2013 te varen. Velen van hen varen op zaterdag nog een laatste training en brengen de boot in de hoogste staat van paraatheid voor de wedstrijd, maar zondagochtend staat iedereen klaar bij palaver, gretig naar de eerste start.

De sportieve spanning is vanaf het begin aanwezig, elke deelnemer wil laten zien wat hun boot en team in huis heeft en dat zij sneller zijn dan de directe concurrent. Na afloop van het palaver trekken teams zich dan ook snel terug aan boord, om ook daar de laatste afspraken te maken, voorbereidingen te treffen en uit te varen.

Vanaf 10:30 was elke boot op het water, op weg naar een van de vier startvelden, waar om 11:00 de eerste vloten werden weggeschoten.
In het veld met de ORC boten werden 2 groepen gestart. In groep 1 toonde de J/111, Xcentric Ripper zich de sterkste door continue vooraan de groep te finishen. In ORC groep 2 gaat de A BOEN van J. Bol aan de leiding.

In het veld van de eenheidsklassen startten de 31.7's en de j/80's, met respectievelijk 9 en 12 boten. In de 31.7 klasse heeft de Javelin de leiding genomen, op de voet gevolgd door de Blauwe Knoop. In de j/80 klasse staat Laura Vroon met de Joie de Vivre stabiel bovenaan door 3x als eerste de finishlijn te passeren.

Grevelingencup

De Toer klasse is opgedeeld in drie startgroepen. Waarbij in de eerste groep Jeroen Koopen, met de Mrs Jones gecorrigeerd met ruim 5 minuten voorsprong op zijn achtervolger als eerste geëindigd is. In de Toer 2 groep was het een stuk nipter, met niet meer dan een halve minuut voorsprong is J. Kuijpers Wentink met de Oliver als eerste gefinisht. In de Toer 3 zijn de uitslagen nog niet definitief vanwege een lopend protest, maar hier lijkt A. Platteel met de Blauwe Libel met slechts 30 seconden gewonnen te hebben.

Tenslotte het laatste startveld, waarin de Toer-S gestart is - de toerklasse waarin iedereen met spinaker of genaker vaart; ook deze klasse is opgedeeld in 3.In de Toer-S 1 heeft W.O.P. Driessens met de Bolderik de eerste plaats in de wacht gesleept. Het verschil in de Toer-S 2 is ook erg klein, hier heeft Harold Paagman in de Effenie met 1 minuut verschil gewonnen van de Waterfront van Maarten Koopen. In de Toer-S 3 heeft J. Ketting met de Marie een comfortabele eerste plaats weten te realiseren.

Hoewel sommige teams naar verwachting goed gepresteerd hebben, en sommige boten stevig hebben verrast, ligt er nog niets vast en zijn de prijzen nog niet gevallen. Met nog 5 wedstrijden te gaan kan er nog veel gebeuren in alle klassen. Wie uiteindelijk in zijn of haar klasse de winnaar zal zijn van de Grevelingencup Winterserie 2012-2013 zal nog beslecht moeten worden, onder andere tijdens de volgende wedstrijddag 18 november.

Voor de complete uitslagen, meer foto's of meer informatie over de Grevelingencup, kijk op www.grevelingencup.nl

Tekst: Wouter Kop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: