Britse zeilinstructeurs voor de rechtbank gedaagd

First 40.7 Hot liquid sailingHeel wat zeilscholen en verhuurbedrijven van over de hele wereld zullen het proces dat deze week van start gaat tegen twee Britse zeilinstructeurs ongetwijfeld met argusogen volgen. De zeilers worden beschuldigd van nalatigheid. Dit werd geconstateerd tijdens een reddingsactie nadat zij in mei 2011 in een storm (windkracht 10) terecht kwamen met een betalende bemanning aan boord.

Het Marine Accident Investigation Branch (MAIB) onderzocht de zaak en kwam tot de conclusie dat zowel de zeilinstructeurs als de organisatie tekort schoot met betrekking tot de planning van de reis, het naleven van standaard procedures, het niet oordeelkundig identificeren en beoordelen van risico's aan het schip en de bemanning en het 's nachts varen zonder de juiste apparatuur.

De zaak is ingesteld door de Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA).

De reddingsactie video die werd getoond aan de jury:

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: