Op de vooravond van de Goofies: Wedstrijdreglementen 2013 - 2016

WedstrijdreglementenOne-Turn and Two-Turns Penalties, 2 bootlengtes van de boei, vrij varen en je rondje draaien, enz. Beheers jij dit allemaal en erger jij je ook kapot aan hen die de regels niet naleven, maar ben jij zo wel zeker dat jij deze complexe materie beheerst, wel wij van de WSVNB toch niet.

Ook na barre winterwedstrijden durven de gemoederen als eens oplaaien. Daarom organiseert de evenementencommissie van de WSVNB te Colijnsplaat op de vrijdagavond voor de Goofie's van 2 november een heuse lezing door een gerenommeerde ISAF International Judge and Umpire Jos Spijkerman, dus wel iemand die met kennis van zaken mag spreken.

De WSVNB, Evenementencommissie, Jacolien en Kees nodigen jullie uit vrijdagavond 2 november In de Yachtclub deelname aan deze lezing is gratis, net als de bitterballen tijdens de pauze, Jacolien en Kees verwelkomen jullie al vanaf 16.00 uur, Jos Spijkerman begint er aan stipt om 20.30 uur.

Jos gaat het in de club hebben over een mix van het wedstrijdreglement, de nieuwe regels 2013-2016 Hoe zitten de regels in elkaar? Wat is de essentie en wat moeten we weten? Welke zijn de procedures bij de start? Hoe zit dat met de voorrangsregel, moet je alles accepteren , de regels voor boten die elkaar tegenkomen – weer de nodige wijzigingen. Bijvoorbeeld de definitie merkteken ruimte, geeft die nu meer of minder ruimte voor het binnenliggend schip? Regel 14, een aanvaring voorkomen, is die nog steeds van toepassing als ik voorrang heb? En wat kun je doen als je het niet eens bent met het oordeel van de meter van het evenement? Wat zijn mijn rechten en plichten bij de boven boei? Mag ik ook bij de finish ruimte vragen voor het merkteken? Wanneer mag ik mijn Juiste Koers varen?

Kortom, genoeg stof om de avond te vullen.

Iedereen is welkom, Goofie's zeilers, Bokkenrijders, ClubRacers, clubleden met bemanning, Grevelingen Cuppers, Antwerp-racers en andere belangstellende.

Natuurlijk kan u al uw vragen (met betrekking tot het onderwerp…) op tafel gooien, na de lezing kunnen de meningsverschillen ontsproten uit de lezing verder gezet worden aan de bar.

We kunnen op het ClubRacer Zeilforum al starten met een nieuw topic en elkaar belagen met vragen. Ook het blog van Jos Spijkerman is het surfen waard http://rrsstudy.blogspot.com/

Tevens voor de liefhebbers, indien ze tijdig van de drukker zijn, is het nieuwe regelboekje RvW 2013-2016 van het Watersportverbond verkrijgbaar.

Tekst: Bobfrit

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: