Grand Cru en Team Sail Select delen eerste plaats na 3de winterwedstrijd Flevomare

winterwedstrijd FlevomareWat was het een mooie wedstrijd afgelopen zondag. Niet alleen waren voor de 16 gestarte boten de zeilcondities perfect: een 3-4 Bf ZZW, inclusief een zon, ook de te varen baan van > 15 mijl zorgde voor een mooie, spannende wedstrijd.

Van het deelnemersveld finishten 11 boten binnen de 8 minuten na elkaar. Als eerste ging de Diva (First 45 van Eric Enschede) over de finishlijn, gevolgd door de Sea’s Out (Salona 37; Fedde Andela) en Gotcha2 (JOD 35; Olivier verhaar). Daar waar andere boten waar mogelijk de spinnaker gebruikten, voer de Diva de hele wedstrijd zonder spi.

Op berekende tijd was de Grand Cru (Dufour 34 van Wim Westland) de snelste, gevolgd door Knots (Sun Fast 35 van Jan Geert Boeve) en Team Sail Select Optima; Jeroen Koninkx).

In het tussenklassement delen Grand Cru en Team Sail Select de 1ste plaats, gevolgd door Gotcha2. De 4de plaats wordt gedeeld door de Sea’s Out en Moshulu, waarbij opgemerkt kan worden dat de onderlinge verschillen klein zijn. Het lijkt er op dat het varen van veel dan wel alle wedstrijden een voorwaarde is om hoog te eindigen.

Dit jaar staan er nog 2 Winterwedstrijden op het programma:
- 11 november
- 25 november
Daarna een Winterstop tot begin maart.

Let op: ook niet-leden van Flevomare kunnen tegen betaling van € 10 deelnemen aan de Winterwedstrijden.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: