Winterserie Drimmelen kent superstart met 67 inschrijvingen

Winterserie DrimmelenZondag morgen rond zeven uur......de wekker gaat. Dekbed omhoog en kijken naar de wekker...klopt het wel, was het nou wel een uur terug en is het wel echt zeven uur. Even versuft van de slaap dringt het langzaam door, vandaag winterwedstrijd. Snel kijken er wapperen wat blaadjes aan de boom...

Op weg naar de haven een mooie dampende omgeving waar afgelopen nacht een klein beetje vorst zijn werk heeft gedaan. De zon komt op en de wind wordt ook langzaam wakker. Rond acht uur staat er een zuid, zuid-west 2 a 3 knopen. Gisteren had Windfinder het bij het rechte eind. Mooie koude nacht, met een 6 knopen toenemend naar 12 tot 14 knopen wind.

Na de koffie en de gebruikelijke huishoudelijke mededelingen het water op voor een meer dan prachtig kruisrak op Amer en Merwede met diverse klassen. De zon erbij en een toenemende wind maakte zondag één van de beste zondagen in jaren.

Ook op de baan volop dringen en aandringen met 67 inschrijvingen in 6 klassen was het druk en zien we nog steeds toename in aantallen. Daar waar het elders terug gaat, gaan we hier vooruit. De eenheidsklassen en sportboten worden steeds groter in getallen.

In de VJB beide Folkboats op twee en drie met een eerste overwinning van de Spartaan van Rutger Boerman. Nieuwkomer Maarten de Kroon laat met zijn Dufour 34 een eerste plaats noteren in VJA. Kees Horrevoets pakt de tweede plaats en een mooie derde voor de Bommelaar van Ben van Oorschot. Diverse dieptemeters lieten verstek gaan zondag en dat maakte een aantal favorieten kansloos, of was het toch een uurtje te vroeg voor die rooie.

In ORC geen JPH, de blauwe Figaro die niet veel fouten maakt blijft liggen.Deze winter varen ze in een Cork 1720. Wel een mooie overwinning voor de 1/4 tonner Foolproof. Cees van Verwijmeren heeft na zijn Rusissche trainingskamp de vruchten geplukt en wordt tweede achter de A31 van Kees Keetels.

In de sportboot klasse acht deelnemers van alle soorten iets en zeer interessant wat diverse boten zouden gaan doen. Met Marc de Roos met het J109 Yeti team in de Maxfun, Pjotter Coehorst met zijn Lutra 24 en Linke Loetje J80 met Het Zeilenhuis Team beloofde het een leuke serie te worden. Meteen vanaf het begin na de start een prachtig kruisrak. Stuivertje wisselen tussen, de Maxfun, J80 en de Lutra. Uiteindelijk liep de Maxfun kruipend weg naar de finish en pakte ze 7 minuten op de J80 linke Loetje/Het Zeilenhuis. Niet genoeg varend onder sportboot handicap waarna Coehorst derde werd, Marc de Roos in de Maxfun tweede en Machielsen in J80 eerste.

Bij de tien J22 boten geen appeltje, eitje voor de TSJ. Wim Bech met de Jeminee had de gashandle vol open en er waren drie boten binnen 45 seconden van elkaar binnen. Super fanatieke en volop in taining zijnde J22 bemanningen elke zaterdag, schitterend. Wel een voorlopige uitslag inzake een lopend protest in de klasse. TSJj één, Jeminee tweede en GAP op drie.

In de formule één van Drimmelen, Cork 1720 zien we nieuwkomers en oud gedienden. Tien boten op de lijn met toch wel wat oude rekeningen die moeten worden betaald. Bij de start helaas een fout van Koen van Gils op de lijn na vorige week bij de HHMR. Zijn stuurman dit keer na het nemen van de straf weer terug op weg waar concurenten inmiddels al vertrokken waren. Weer een lekker kruisrak waar niewkomer Koen Salden direct in eerste instantie mee kon doen in de voorste plaatsen. De Help, Friends, Abracadabra en Zelus mee op weg naar de Jacomina. Aangekomen op de Merwede de goed herstelde Evolution toch weer mee aan kop. Abracadabra even de toverstaf kwijt en floep weg is de concurent. Uren maken en veel varen in de Cork is toch ook van belang. De Help werd derde en Zelus mooi vierde. Dat gaat wat worden komende maanden.

Kortom, prachtige zeildag met veel napraten en gezelligheid. Over twee weken alweer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: