Finale Q-Cup op 20 oktober 2012

Q-CupOp 20 oktober 2012 zal de finale plaatsvinden van ons succesvol recreatief wedstrijdcircuit: de Q-cup. De finale zal plaatsvinden op het Damslootmeer te RBSC Heusden. Het circuit kende al een ongelooflijk succes met 50-60 inschrijvingen per manche, dus dat belooft dat de finale groots zal worden. Ook Evi Van Acker zal van de partij zijn, om de zeilers aan te moedigen.

Wat is de Q-cup?
De Q-cup is een laagdrempelig wedstrijdcircuit voor recreatieve jeugdzeilers, waarbij gevaren wordt in optimist. Het circuit gaat door tijdens de zomermaanden en het najaar in een aantal watersportclubs aangesloten bij de unisportfederatie (VYF) en wordt dit jaar afgesloten met een grote finale op het Damslootmeer in RBSC Heusden (de club van Evi Van Acker). De organisatie is in handen van de VYF in samenwerking met de organiserende clubs. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van enkele sponsors.

Van Laer Sailing verzorgt de hoofdprijs van dit circuit: een nieuwe wedstrijdoptimist! De winnaar van het klassement (hiervoor tellen de 5 beste gevaren wedstrijden mee) zal 1 jaar lang een splinternieuwe wedstrijdoptimist mogen gebruiken, wat een ongelooflijk mooie prijs is!

De clubs, begeleiders en vooral de ouders dragen bij tot een reeks leuke en ontspannende wedstrijden in prima sfeer. Dit zijn wedstrijden voor jonge zeilertjes die uit de zeilschool komen en kennis willen maken met wedstrijden varen. Alles wordt daarom erg eenvoudig gehouden.

De organisatoren zorgen voor leuke en aangepaste briefings waarin telkens iets nieuws uit de doeken wordt gedaan. Gaande van te varen parcours, ronden van een boei, voorrangsregels, startprocedure en fair play. We maken er ook geen materiaalslag van. Alle manches worden gevaren in polyethyleen boten met recreatief tuig.

Er wordt trouwens altijd gezeild op een eenvoudig parcours. Winnen is leuk maar mag de pret niet bederven. Deelnemen is immers belangrijker dan winnen. Ook Evi Van Acker heeft ooit haar eerste wedstrijdjes op deze manier gevaren, succes is daarbij een item maar het graag doen nog veel meer. De Q-cup voor optimisten, proberen maar!

De finale moet de apotheose van het seizoen worden. Er staan tien wedstrijden over heel Vlaanderen gepland, de eerste gaar door op 19 augustus in WVD Mechelen en de laatste op 20 oktober in RBSC Heusden. Je mag aan zoveel wedstrijden deelnemen als je wil.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: