Drie Nederlandse boten in de RORC 2012 jaarprijzen

Tonnerre de Breskens 3Op 10 november vindt het jaarlijkse RORC diner plaats en worden de RORC seizoensprijzen uitgereikt. Dit jaar vallen er opvallend veel Nederlandse zeiljachten in de prijzen. Maar liefst vijf kampioenstitels zijn voor onze Noorderburen: Tonnerre de Breskens 3, Pleomax en de Winsome.

Tonnerre de Breskens 3
Alan Paul Trophy – Consistent High Performance: voor het zeiljacht dat meest consistente high performance resultaat neerzet. De Ker 46 'Tonnerre de Breskens 3' van Piet Vroon is volgens de RORC een waardige winnaar met 6 deelnames met telkens een top drie resultaat.

De Tonnerre de Breskens 3 zeilt regelmatig met jonge zeilers waaronder de 21 jarige Jackson Bouttel. Deze jongste deelnemer, nam dit jaar deel aan zes RORC wedstrijden goed voor een totale koersafstand van 1382 zeemijl en wint hiermee de Duncan Munro Kerr Youth Challenge Trophy.

Pleomax
De Europeans Trophy voor de IRC Zero klasse werd dit jaar gewonnen door de Pleomax van Harm Prins. De Volvo 60 won in zijn klasse drie wedstrijden van de vier en domineerde deze elite groep samen met de TP 52 'Pace' die tweede werd.

Winsome
De Cowland Trophy – IRC 4 werd gewonnen door de S&S 41 'Winsome' van Harry Heijst en blijft daarmee een legende in de zeilsport. De Winsome won met 46 punten voorsprong in het klassement van nummer twee, de Nicholson 33 'Iromiguy'. De X-332 'Pyxis' werd derde.

IRC vier was met 80 boten dit jaar de populairste klasse. Het zware weer was dit jaar verre van ideaal voor de laagste IRC handycaps in deze klasse. Toch wist de Winsome bij de enige drie te finishen in de Myth of Malham Race en zette een goede score neer in de Cowes-Dinard St Malo Race en de Channel Race. Voor deze prestatie werd het Sparkman and Stephen ontwerp uit 1972 geëerd met de Fredie Morgan Trophy.

www.rorc.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: