Lisa Westerhof & Lobke Berkhout stoppen ermee

Lisa Westerhof & Lobke BerkhoutHet succesvolle Nederlandse olympische zeilduo Lisa Westerhof & Lobke Berkhout heeft op 6 oktober 2012 aangekondigd hun topsportcarrière te beëindigen. Na drie jaar intensief campagne voeren met ‘the Road to Londen’ hebben de dames besloten hun zeilcarrière niet voort te zetten. Met twee wereldtitels, een bronzen medaille en vele successen bij internationale topwedstrijden hebben Westerhof en Berkhout hun campagne glansrijk en naar tevredenheid afgesloten.

Hessel Evertse, hoofd Topzeilen van het Watersportverbond: "Lisa en Lobke zijn een voorbeeld en inspiratie voor zeilend Nederland. Zij hebben laten zien dat je met ambitie, commitment en vooral met veel trainen de top kunt bereiken, en minstens zo belangrijk: aan de top kunt blijven. Ze hebben het vak van topzeiler echt op de kaart gezet, zowel sportief als commercieel. Een duo om supertrots op te zijn".

Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond: "We kijken met veel waardering terug op de prettige samenwerking met Lisa en Lobke en zijn bijzonder trots op de resultaten die de dames, onder de bezielende leiding van Jacco Koops, hebben geboekt. Lisa en Lobke, die jarenlang het uithangbord van de zeilsport zijn geweest, hebben er nu voor gekozen om ieder huns weegs te gaan, Lisa in de luchtvaart en Lobke in sportmanagement. Eigen toekomstplannen en eigen ambities. Het Watersportverbond hoopt dat de betrokkenheid met de watersport zal blijven bestaan en dat onze wegen elkaar blijven kruisen. Hoe dan ook, we zijn er van overtuigd dat de dames, met hun professionele aanpak en positieve uitstraling, ook in hun maatschappelijke carrière zullen gaan schitteren. Lisa en Lobke, bedankt voor jullie jarenlange inzet en heel veel succes met jullie maatschappelijke carrière!"

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: