Wichard MXL soft block

Wichard MXL soft blockLang bestond de trend om blokken met zoveel mogelijk lagers te voorzien met de gedachte dat dit minder weerstand opleverd. Bij een aantal toepassingen op een zeiljacht is dit ook het geval, maar bij de meeste toepassingen dragen lagers bij tot meer frictie, meer gewicht en meer onderhoud. Voor deze toepassingen brengt Wichard het MXL soft block.

Dit aluminium blok uit 1 stuk is een evolutie van de roestvrijstalen MX en combineert uiterste compacte afmetingen met een ultra laag gewicht en hoge werkbelasting.

De MXL wordt bevestigd door een meegeleverde dyneema loop. Exclusief voor dit product is dat de oriëntatie van de loop met 90 graden gedraaid kan worden. Het blok kan dus altijd in de juiste richting geinstalleerd worden zonder het gebruik van een enkel gereedschap.
Ook is het mogelijk om de MXL te gebruiken als een klapblok.

De frictie tussen het blok en het touw wordt beperkt door de speciale gepatenteerde radius en de extra gladde hard geanodiseerde afwerking.
Doordat het product geen bewegende delen kent behoeft het geen onderhoud en kent het een lange levensduur. Enkel de dyneema loop dient na een tijd vervangen te worden door de invloed van UV in het zonlicht.

Het aantal toespassingen zijn te veel om op te noemen maar de meest gangbare zijn : mastvoetblok, in/uithaler, 2:1 valblok, spinnaker tack point blok, genua track blok, reefblok, neerhouderblok, etc

De MXL is leverbaar in drie afmetingen en wel voor lijnen met 8 mm., 10 mm. en 12/14 mm.. De prijzen zijn respectivelijk Eur. 48,56, 73,46 en 98,37 incl. 21% BTW.

Meer informatie vindt u bij de gerenormeerde watersportwinkels of op onze website www.wichard.com. Wichard SA is een Franse producent van metalen producten opgericht in 1919 te Thiers. Sinds decenia staat zij bekend om haar hoogwaardige nautische producten gesmeedt in roestvrijstaal.

Zie ook de introductie video van de Wichard MXL:

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: