Nieuwjaars Sprintwedstrijden door Batavia Sailing Center

Nieuwjaar Sprint WedstrijdenBatavia Sailing Center organiseert op zaterdag 5 januari 2013 vanuit Lelystad de Nieuwjaars Sprintwedstrijden. Korte, flitsende wedstrijden dichtbij de kant met een supersfeer. Bovendien kun je tips krijgen van toptrainer Stefan de Vries. Hij is de hele dag aanwezig, ook op het water.

Ben jij ook in het bezit van een eigen boot en wil je meer dan een winter alleen trainen? Batavia Sailing Center biedt je nu de kans om het jaar te starten met een wedstrijd. Meld je dus vandaag nog aan op de site van het Batavia Sailing Center.

Op zaterdag 5 januari is de Bataviahaven gastheer van de eerste editie van de Nieuwjaars Sprintwedstrijden. Sprintwedstrijden, snel, flitsend, attractief, een beleving die bij het Batavia Sailing Center past. Vooraf, tussendoor en na afloop van de wedstrijden geeft toptrainer Stefan de Vries, onder andere coach van Pieter Jan Postma, iedereen die daar om vraagt tips en adviezen (voor verbetering).

Er wordt op hele korte baan gevaren, dicht onder de wal voor het havenhoofd zodat meegereisde familieleden de korte wedstrijden goed kunnen volgen. De wedstrijden staan open voor zwaardboten en open kielboten, voor jong en oud.

Iedereen die een eigen boot heeft kan zich inschrijven. Dus heb je een laser, optimist, 49'er, randmeer, Maxfun of een andere boot tot je beschikking? Aarzel dan niet en doe mee aan deze wedstrijden die maximaal 20 minuten duren. Op die manier kunnen er veel starts worden gemaakt. Vanaf 7 inschrijvingen per klasse komt er een eigen klassement, de overige boten starten in een vrije klasse.

De wedstrijden vinden plaats voor de Saerdam, ter hoogte van het havenhoofd. Dit houdt in dat je dichtbij de kant zeilt. Publiek langs de kant kan zo de wedstrijden goed volgen. Er zijn zelfs speciale platforms langs de dijk voor het publiek. Er is voldoende ruimte voor omkleden, douchen etc. Geniet in de pauze van een heerlijke snert of broodje rookworst. De afsluiting vindt plaats in het clubhuis van het Batavia Sailing Center aan de Bataviahaven. Start jij het nieuwe jaar vol actie, leerzame ervaringen en gezelligheid? Geef je dan nu op!

Batavia Sailing Center is gevestigd in de Bataviahaven van Lelystad, centraal gelegen in het land en goed bereikbaar zowel over de weg als met openbaar vervoer. Er is meer dan voldoende parkeerruimte (deels betaald) en ruimte voor stalling van trailers en boten. Batavia Stad ligt op 300 meter afstand van de haven dus meegereisde familieleden kunnen het bezoeken van de wedstrijden combineren met een bezoek aan dit winkelparadijs.

Kosten van deelname aan de Nieuwjaars Sprint Wedstrijden bedragen 20 euro per persoon.

www.bataviasailingcenter.nl

Tekst: Joop van Diest

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: