Bavaria B/one beschikbaar als jeugdboot tijdens Team Heiner Winter Match Racing

Bavaria B/oneMet veel trots kondigt Team Heiner haar samenwerking aan met de B/one van Bavaria Yachtbau. B/one stelt twee identieke boten beschikbaar voor de komende drie match racing wedstrijden van Team Heiner. Hiermee werken B/one en Team Heiner samen om match racing voor de jeugd een nieuw impuls te geven.

De B/one is een eenheidsklasse boot van 7 meter, ontworpen door Farr Yacht Design. De boot is uitgerust met genaker en flat top grootzeil, heeft een zeilgewicht van 995 kilo en planeert snel. De specifieke
eigenschappen maakt de B/one bij uitstek geschikt voor jeugdige zeilers om in te match racen. De jeugdteams kunnen bestaan uit vier zeilers met een totaal bemanningsgewicht van 320 kilo.

Deze winter organiseert Team Heiner voor het vijfde opeenvolgende jaar de Team Heiner Winter Match Racing wedstrijden in de Flevo Marina in Lelystad. Het zoeken was altijd naar de juiste jeugd boot: modern,
spannend om te varen en makkelijker te hanteren dan de zwaardere open klasse boot waarmee de jeugdteams tegen de gevestigde matchracers al meteen op achterstand stonden. “Het is fantastisch dat we
met deze B/ones tot een optimale jeugdcompetitie kunnen komen. Voor ons komt een wens in vervulling: in de jeugd investeren om het aantal Nederlandse match racers te vergroten. Hiermee investeren we in de match racers van morgen”, aldus Roy Heiner. Peter Meyer van B/one vervolgt: "Dit is een geweldige kans en past helemaal in het plan van B/one om jonge dinghy zeilers in het kielbootzeilen te brengen en te
behouden".

De B/ones worden voor de volgende drie wedstrijd series gebruikt. Vervolgens wordt de opgedane ervaring ingezet om tot een mogelijk totaalplan voor jeugd match racing in Nederland te komen.

Programma Team Heiner Winter Match Racing
De winterserie is verdeeld over een aantal stages plus een afsluitend finaleweekend. De winnaars van iedere stage worden uitgenodigd voor het finaleweekend.

Data zijn als volgt:
Zaterdag 1 december 2012
Zaterdag 22 december 2012
Zaterdag 12 januari 2013
Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013
Zaterdag 30 en zondag 31 maart 2013
Finale weekend 6 en 7 april 2013

De volwassen zeilers zullen varen op de eenheidsvloot van Team Heiner, de J-109’s, die zijn voorzien van spinakers. De wedstrijden worden gevaren op het IJsselmeer, vanuit Team Heiner in de Flevo Marina in
Lelystad.

Tekst: Helga Oosterkamp / Team Heiner

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: