J/70 vs J/80 in Drimmelen

J/70 vs J/80Afgelopen zondag werd de 2de wedstrijd van de winterserie in Drimmelen gezeild. Een bijzondere want John den Engelsman was op bezoek met de nieuwe J/70 . De jongste nieuwe J Boat die gloednieuw is op de wedstrijdbaan. John heeft zondag deelgenomen in de sportboten klasse om de boot te tonen aan het aspirant One Design center Drimmelen.

Een prachtige dag me een leuk briesje alleen net even uit de verkeerde hoek. Daar waar het comité rekende op afnemende wind en meer richting ZW bleef de wind te dicht bij Zuid. Na afloop lekker een vol clubhuis en een heerlijke herfst zon om de boel aan te kleden.

In de diverse klassen wel volop close racing. In VJB een snelle Rutger Boerman die de beide Folkboats achter zich kon houden. Rutger mocht een mooie Henry Loyd muts ophalen. Oude getrouwen Ron Blaas en met name Wim Janssen moet toch even passen als de jeugd hier gas geeft op de baan. In VJA de Spirit 29 Bounty 2 met Marc Sluimer als stuurman op een eerste plaats. Na de 2e plaats in IRC B met zijn Elan in de Antwerpenrace is Sluimer op oorlogspad. De Amidieu van Maarten de Kroon kon niet aanhaken. In de ORC een eerste plaats van Kees Keetels en een verrassende Cool N Fast op twee.

In de sportboot zoals gezegd de nieuwe J/70. Wat een leuke boot. Vandaag was het een kleine 6 tot 9 knopen wind en bezeilde rakken. We kunnen dus niet echt de boot beoordelen. Het kleine neefje J/70 tegen de J/80 was een soort ééneiige tweeling die continu aan elkaar plakten. Opa met het kleine neefje hand in hand. Zo ook het veld waar de kleinste van allemaal, de Scholtz 22 het pak voor kon blijven op rating. Tweede team werd Het Zeilenhuis in de J/80 van Sven Machielsen. Boombastic van Pjotter Coehorst werd derde.

In de J/22 klasse een nieuwe naam op één, de Jeminee. Na de eerste wedstrijd hadden we al gezien dat de mannen mee gingen doen en nu dus eerste. Na een DSQ van TSJ van René Blewanus werd Cees van Wendel de Joode derde met zijn zoon van 13 aan het stuur. In de Cork 1720 een oude bekende op één met een nieuwe stuurman. Josef Borstrok stuurde de Cork 1720 van Coen van Gils naar een eerste plaats. Na een wat rommelige start werd de Abracadabra voorbij overlopen door de Help! De rest wat laat op de lijn of stil liggend. En onderlangs trok de Friends van Bertje van der Hoeven door. De Cork van Kop en Adriaans normaal zo succesvol in de ORC en IRC met de J/33 kan voorlopig nog niet de lijst aanvoeren in de klasse. De strijd is dus open en meerdere boten kunnen winnen hier. Een wisselende groep er net achter die ook dit keer geen zekerheid was voor de meesten van de Cork zeilers.

Kortom een prachtige zeildag die nog lang werd besproken in het gezellige clunhuis van WSV Biesbosch. In december weer een nieuwe aflevering van de winterserie.

Tekst: Tjerk Van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: