Op de vooravond van de Goofies: Lezing meteo en strategie voor wedstrijdzeilers

Bracknell weerkaartOp de vooravond van de Goofies krijgen we op 30 november een heuse lezing door gerenommeerd meteo deskundige Fritz Buyl. Dit keer geen algemene meteo inleiding maar een lezing over meteo en strategie voor wedstrijdzeilers rond de boeien. Fritz Buyl is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions.

Fritz Buyl routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Daarnaast begeleidde hij de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Als routeur geeft hij algemeen en op maat gemaakt weerkundig advies en meteo tactische opties aan zeezeilers, wedstrijdzeilers en via www.clubracer.be voor de aanvang van belangrijke zeilwedstrijden in de Benelux.

De WSVNB, Evenementencommissie, Jacolien en Kees nodigen jullie uit vrijdagavond 30 november In de yachtclub deelname aan deze lezing is gratis, net als de bitterballen tijdens de pauze, Jacolien en Kees verwelkomen jullie al vanaf 16u00, Fritz Buyl begint er aan stipt om 20.30 uur.

Fritz gaat het in de club hebben over meteo en strategie voor wedstrijdzeilers en spitst zich toe deze avond toe op weerkunde voor wedstrijdzeilers rond de boeien, de Analyse van het wedstrijdwater. Oefeningen, voorbeelden en toepassingen. Kortom, genoeg stof om de avond te vullen.

Iedereen is welkom, Goofies Race zeilers, Bokkenrijders, ClubRacers, clubleden met bemanning Grevelingencuppers, Antwerp-racers en andere belangstellende.

Natuurlijk kan u al uw vragen (met betrekking tot meteo) op tafel gooien, na de lezing kunnen de meningsverschillen ontsproten uit de lezing verder gezet worden aan de bar. We kunnen we hier op ClubRacer Zeilforum al starten met een nieuw topic en elkaar belagen met vragen. Ook de website http://weather.thisconnect.com is het surfen waard.

Waar?
Yachtclub Colijnsplaat
Jachthavenweg 3
4486 CZ Colijnsplaat
www.yachtclubcolijnsplaat.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: