IOM Europeans 2012

  • Author: Ice
    Date: wo, 21/11/2012 - 12:14

IOM zeilen74 zeilers uit 18 landen aan de start van het Europees kampioenschap IOM in Cres, Kroatië. In de deelnemerslijst, die de beste IOM zeilers van Europa vertegenwoordigd, zien we Christel Cracco uit België, Walter Geurts en Huub Gillissen uit Nederland. Het kampioenschap wordt gezeild van 17 tot 24 november 2012.

www.iomec2012.com

Over de IOM
De radiografisch bestuurde IOM zeilboot is een ISAF erkende eenheidsklasse met subdivisie ISAF-RSD. De internationale klasse organisatie is de IOM ICA (sinds 2003) die in zo’n 25 landen vertegenwoordigd wordt door National Class Associations (NCA) met meer dan 10.000 zeilers. De IOM klasse wordt ook erkend door het Watersportverbond.

Lengte : 1 meter
Gewicht totaal : 4 kg (minimaal)
Gewicht kiel : 2,5 kg (maximaal)
Zeilen : 3
Zender kanalen : 2
Zeiler : 1

Meer informatie over de IOM klasse:
www.iomclass.org

IOM zeilen in Nederland:
www.iomzeilen.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: