Nominaties Shorthanded awards 2012 zijn geopend

Shorthanded zeilenWie heeft de meest opmerkelijke Solo of doublehanded prestatie neergezet in 2012? Op 27 januari zullen we het weten, want dan worden de Shorthanded Awards uitgereikt door de Stichting Shorthanded.nl De Shorthanded Awards bestaan uit de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award.

Kandidaten voor de beide prijzen kunnen worden aangemeld door iedereen die denkt dat een zeiler in aanmerking komt voor de ‘Beste solo- of doublehanded zeilprestatie in 2012’. Daarna bepaalt de jury wie daadwerkelijk genomineerd wordt.

Doel van de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award is het belonen van Nederlandse zeilhelden binnen het shorthanded zeilen en het stimuleren van ontwikkelingen binnen deze uitdagende vorm van topsport.
De jury voor het bepalen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaars, bestaat uit: Henk Bezemer (voorzitter), Klaartje Zuiderbaan, Sander Bakker en Gerd-Jan Poortman.

Het is alweer de 6de keer dat de Solo Challenge Award wordt uitgereikt.
De Solo Challenge Award is de prijs voor de beste solo-zeilprestatie in wedstrijdverband van het afgelopen jaar. Naast de Solo Challenge Award, wordt tevens voor de 4de keer de Doublehanded Award uitgereikt. De Doublehanded Award is de prijs voor de beste doublehanded-zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar.

U kunt zelf kandidaten aanmelden voor de verschillende awards. Geef uw kandidaat, inclusief een korte omschrijving van diens verdiensten in 2012, op via info@shorthanded.nl

De Solo Challenge Award is in 2011 uitgereikt aan Lucas Schröder, in 2010 aan Robert Rosen Jacobson, in 2009 aan Jan Kees Lampe, in 2008 aan Nico Budel en in 2007 aan Lucas Schröder. Tevens is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls ‘SOLO’ wedstrijd in het bijzonder. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Jan’s zoon Bob Luyendijk.

Heeft u interesse gekregen? Deze avond is tevens een geweldige mogelijkheid uw collega shorthanded zeilers weer eens te ontmoeten. Wij zouden het zeer op prijs stellen als wij u mogen begroeten.

Tot ziens op 27 januari 2013 in Scheveningen!

Foto © Huib Swets

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: