2K Winter Team Racing Series

Maxfun 25Kort geleden werd het programma voor de 2K Winter Team Racing Series gelanceerd en is gestart met de werving van teams voor de team zeil serie vanuit Lelystad. De reacties zijn ontzettend goed en komend weekend verschijnen de eerste teams dan ook aan de start bij het Batavia Sailing Center in Lelystad. Voor komend weekend zijn er nog slechts twee plekken beschikbaar. Aanmelden kan nog tot en met woensdag.

De winterserie komt voort uit de enthousiaste reacties van de deelnemers na de Batavia Regatta en het NCK en haar voorrondes. Over zes zondagen wordt er gestreden in de vloot van Maxfun 25 van het Batavia Sailing Center. Twee tegen twee in korte wedstrijden (teams van 6 personen), die vaak pas op de finishlijn beslist worden. Koud krijg je het dus zeker niet! De finales worden in maart verzeilt, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de Batavia Regatta 2013.

Het 2K format is bekend van het Nederlands Club Kampioenschap team zeilen in Rotterdam. Twee jaar geleden is dit uitgebreid naar een voorronde in Lelystad en de Batavia Regatta, die dit jaar bovendien het officiële EK was. In onder andere in Engeland is het teamzeilen erg groot, vooral onder studenten en zeilend in zwaardboten. Inmiddels nemen ze het Nederlandse format van twee tegen twee in kielboten (2K) massaal over en is de Europese Tour in opmars met in 2013 evenementen in in ieder geval Monaco, London, Italië, Lelystad en Glasgow. Waarbij de Nederlandse editie, de Batavia Regatta hoogstwaarschijnlijk ook in 2013 weer het EK is.

De winterserie is de ideale instap voor dit circuit. Nieuwe teams en ervaren teams komen hier samen. Er wordt zonder genacker gevaren, dus met twee goede stuurmannen/vrouwen kom je al een heel eind, al zal uiteindelijk de boothandling wel het verschil gaan maken, maar daar kun je dan als team de hele winter aan werken.
De wedstrijden zijn goed zichtbaar, dus neem de families mee! Koek&sopie langs de wedstrijdbaan en mocht je iets anders willen doen, dan is Batavia Stad om de hoek.

Info over de winterserie: www.bataviasailingcenter.nl/index.php/2k-wtrs

Tekst: Fettje Osinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: