Nacra 17 update

Nacra 17De productie van de Nacra 17, welke de nieuwe multihull is voor de Olympische spelen van 2016 in Rio, is op kruissnelheid. Tegen het einde van deze week moet boot 70 gelamineerd zijn en zullen de eerste containers onderweg zijn naar Europa.

Sinds de Nacra 17 werd gekozen als de multihull voor 2016 is er al een berg werk verzet. De productie werd verspreid over 3 continenten en werd continu ge-fine-tuned. Ook het bekende Nacra roer systeem werd volledig geïnnoveerd met CNC-machines.

Nacra 17 roerNacra 17 roer

Peter Vink, technisch directeur bij Nacra vertelt ons: “This is an exciting time for us, the last couple months we invested a lot in order to get a fine product up to Olympic sailors’ standard on the market. The Nacra 17 will be out of the box ready to go sailing, to put it simple plug and play with equal equipment for every sailor. The Nacra 17 one-design class rules will be published soon to make sure the class will keep its strict one-design integrity.”

Nacra 17 zeiltest in ScheveningenNacra 17 zeiltest in Scheveningen

Meer informatie over de Nacra 17, de eenheidsklasse en de te verwachtte evenementen vind je op www.nacra17class.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: