"Wind mee" tijdens de Goofies zeilrace

Goofies zeilrace De deelnemers aan de Goofies zeilrace hadden zaterdag vooral figuurlijk "de wind mee. Letterlijk zaten er in naast voor-de-windse en bezeilde rakken voldoende kruisrakken in de wedstrijdbaan om de schippers in staat te stellen hun tactische vaardigheden te tonen. De weersverwachtingen gaven een harde wind met veel en harde vlagen en regen. In de praktijk waren de weersomstandigheden echter minder ruig.

Behalve een regenbui tijdens de eerste start bleef het voor de rest droog en in de loop van de middag kwam ook de zon nog door. Tegen het einde van de race begonnen er inderdaad de voorspelde windbuien met vlagen te komen, maar toen waren de meeste boten al gefinisht.

Volhouder
Een van de laatste finishers ondervond wel behoorlijk hinder van de vlagen. Hij kon zijn gennaker tijdens de vlagen niet goed houden en liep uit zijn roer. Toen alles weer onder controle was zijn boot inmiddels onder de Zeelandbrug gespoeld. Hij paste er gelukkig goed onder maar moest daarna tegen de wind en stroom een flink stuk terugvaren. Het lukte hem tenslotte om ongeveer drie kwartier later alsnog te finishen. Een volhouder dus.

De meester deelnemers waren na afloop tevreden met de omstandigheden, de baan, de wind en de zon. De volgende Goofies zeilwedstrijden zijn op zaterdag 1 december.

De resultaten:

ORC 1/IRC 1
In de ORC1pakte de CHECKMATE van Peter de Ridder uit Gorkum met een voorsprong de line honours. In tegenstelling tot vorige maand werd hij nu ook op berekende tijd eerste en winnaar in beide klassen.
In ORC werd de BARCAROLLE 2 van Jaap Gelling uit Delft tweede voor de LENDER van L Meersman uit Mortel(B) die derde werd.

In IRC was de volgorde CHECKMATE eerste voor de FALCO van Luc Aertsen uit Stabroek (B) en Wessel Liezenga uit Middelburg die met de WEERGA derde werd.

ORC 2 t/m 5 en IRC 2 t/m 5
In deze klassen werd Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN eerste in beide klassen (ORC en IRC)

Tweede in de ORC klasse werd Victor Caminada uit Koudekerke met de GRACE voor Arjan Zwart uit Zierikzee die met de WATERZOOI derde werd..

In IRC werd de WASABI van schipper Wilmart uit Auderghem (B) tweede voor Jan Gabriël uit Mollem (B) die met de RAGAZZA derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor de Michiel Sopers uit Goes met de WINDFALL voor R. Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX en Chris Houbolt uit Oegsgeest die met KAREL MET DE HOUTEN POOT derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging naar de ZIGZAG van schipper Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) voor Marloes Swinkels uit Goes met de JILLZ en Leen Schipper uit Wemeldinge die met de VELVARISTO derde werd

Tekst: Kees van der Vaart
Foto: Wim Vandesande

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: