J/111 heeft zijn eigen circuit

J/111De J/111, voor het eerst gebouwd door J Composites en gelanceerd in 2011, heeft nu zijn eigen Europees one-design circuit. Dit circuit komt er door de boost van de klasse en op vraag van de eigenaars. Volgens de importeur zullen er vanuit de Benelux zo'n vijf teams aan de start verschijnen. Het hoogtepunt wordt het Europees kampioenschap in Le havre en de seizoensafsluiter het Breskens Sailing Week.

Frédéric Bouvier, voorzitter van de Franse J/111 klasse licht toe: “There are a good forty or so J111s in Europe and we’re keen to see them racing together as often as possible. That’s why we’re launching the European J111 Circuit with five events and a European Championship incorporated into Normandy Sailing Week. The aim is to have around ten J111 one-designs competing per race and a little over fifteen such boats in Le Havre. This circuit will be run in a friendly atmosphere with a number of special soirées on the programme”.

Programma 2013

  • Spi Ouest France (FRA) : 28 maart tot 1 april
  • Porquerolles (FRA): Mei
  • Normandy Sailing Week - Le Havre (FRA) – Europees kampioenschap: 6 tot 9 Juni
  • Cowes Week (GBR): 3 tot 10 Augustus
  • Breskens (NED): September

www.jcomposites.eu

European J/111 circuit

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: