Spektakel met 31 knopen wind op de baan in Drimmelen

DrimmelenAfgelopen zondag stond er een stevige wind met windvlagen tot 31 knopen tijdens de winterwedstrijd in Drimmelen. Niet al te veel regen en toch best een redelijke temperatuur zorgde voor een pittige zeildag. Na de nodige koppen koffie van de dagsponsor Nile Dutch werden de teams het water op gezonden met de waarschuwing, pas op het kan best behoorlijk waaien.

In de meeste klassen werd het opkruisen tot halverwege de Amer. Lang genoeg voor de bemanningen. Met hier aan daar wat schade aan zeilen en helaas een mast die naar beneden is gekomen is er ook e.a. mis gegaan.

Op diverse boten werd er plat gegaan en hingen er bemanningsleden in de railing als bij de extreme series. spektakel waar alles net goed af is gelopen. De strikte veiligheid bij deze serie werpt dus zijn vruchten af. Mensen met heerlijke dunne mastjes als bij de kwart tonnerers en Corks zullen toch wat benauwd hebben gekeken afgelopen zondag. Het was echt overleven, zeker in het laatste uur.

In groep F een paaltje voor de Snipa, een mooie overwinning. Ron Blaas poetst de overall stand wat bij en Rutger Boerman had een off day. In E een 2e overwinning voor Amedieau met op de hielen de Bounty 2 en Fast Too. Ook overall hier de drie boten bovenaan de rangschikking. Een lekkere strijd tussen de schepen in de vrije jongens.

In ORC een heerlijke overwinning voor de Bon Vivant van Jantje Hooijmaijers. Jan is er altijd voor in met wat meer wind. Hij stuurde zijn boot na een vierde en een zesde plaats nu strak over de baan. Zijn Dehler met enorme spinnaker werkte de baan af in twee uur en één minuut en bleef daarop de Rakker A31 ruimschoots voor als mede Roel Foolen en de beide Sunfast 32. Spanning dus in deze klasse, de vervaarlijk zwaaiende boten onder spinnaker waren super om te zien en Bon Vivant maakte weinig tot geen fouten.

In de sportboot een slagveld. Na het vooraf al afhaken van een paar boten moesten de Antrim 27 van Leo Spierings en de Bella Regazza tijdens de wedstrijd opgeven met problemen. Boombastic en Brut konden een ontketende Linke Loetje met team Het Zeilenhuis niet afstoppen en zij pakten de eerste plaats.

Bij de J22 een kolfje naar de hand van TSJ stuurman Ad Hollander. Waar hij jaren moest knokken op de baan tegen Pa Bol (Nic) moest hij het vandaag opnemen tegen mini Bol (zoon van). Ad liet zien dat dit wel echt zijn weer is en stuurde de TSJ naar een 9 minuten voorsprong op nummer twee......ok, het was echt overleven. Mini Bol werd overigens keurig derde met zijn vriend van de Wendel Joode jr van 13 jaar.

In de Cork klasse billen bij elkaar dat alles heel bleef en dat ging niet helemaal goed. Twee wedstrijden en heel veel vissen naar genakkers bij de boeien. Splash Test scheurde het grootzeil totaal af. Koen van Gils werd dagwinnaar achter Abracadabra met een één en een twee. Salden herstelde zich prima met een geleend grootzeil werd hij knap vierde in race twee.

Kortom, een mooie winderige dag, heerlijk. Surfen met 14.6 knopen en na afloop een lekker koud biertje, ééntje dan. Volgende race 30 december met de mogelijkheid om mee te varen op de rondvaartboot die we gratis ter beschikking stellen. Kijk op de site hoe aan te melden. Het beloofd dan een spektakel te worden met een speciale organisatie voorde feestdagen.

Tekst: Tjerk Van Loenhout
Foto: 14 MB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: