Yacht Racing Image of the Year 2012

  • Author: Ice
    Date: wo, 12/12/2012 - 18:41

NilayaDe “Yacht Racing Image of the Year” prijs werd dit jaar toegekend aan fotograaf Kurt Arrigo uit Malta voor zijn foto van het zeiljacht Nilaya met de reflectie van het eiland Capri op haar romp. Zesenveertig fotografen van over de hele wereld namen aan deze fotowedstrijd deel.

“This picture has been taken during the Volcano Race 2012”, vertelde fotgraaf Kurt Arrigo na de toekenning. “The weather had been bad all day, but the sun suddenly came out for a short while. We were leaving the area but I asked the pilot of the helicopter to fly back briefly over the leading boat; that’s when I took this photograph. I am absolutely thrilled to receive such a prestigious award. It is a great honour for me.”

De vijf finalisten waren:
1) Kurt Arrigo, winner of the Yacht Racing Image of the Year 2012
2) Ian Roman
3) Thierry Martinez
4) Tom Gruitt
5) Matias Capizzano

Alle ingezonden foto's zijn te bekijken via: www.yachtracingimageoftheyear.com

De toegewijde website werd bezocht door 90.342 unieke bezoekers en kreeg meer dan 1,5 miljoen pagina bezoeken te verwerken in slechts één maand tijd. Misschien een goed idee om dit in onze lage landen ook te organiseren want wij hebben best ook goede watersport fotografen, bekende en minder bekende.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: