Kerstrace weerbericht

Kerstrace weerberichtGeen winterse toestanden op deze Kerstrace. Integendeel via een strakke zuidwestelijke stroming wordt relatief zachte lucht aangevoerd. In deze stroming zit meer dan voldoende wind en gelukkig niet al te veel neerslag.

Algemene synoptische situatie:
Een uitgestrekte Atlantische depressie trekt oostwaarts en komt zaterdag boven Ierland te liggen. Via een strakke zuidwestelijke stroming op de zuidoostelijke flank van deze depressie wordt zachte lucht van maritieme oorsprong aangevoerd waarin vanaf zaterdagavond buienlijnen tot ontwikkeling komen. De eerste stroring staat zaterdagavond op het programma.

Weerbeeld:
Zaterdag is het zwaarbewolkt, met vooral in de late namiddag plaatselijk wat regen.

Zichtbaarheid:
Goed zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 9°C.

Wind:
De wind krimpt aan de voorzijde van een buienlijn van ZW naar Z.

(Lokale tijd = UTC +1)

06 utc: ZW 20-25 kt.
09 utc: ZZW 17-21 kt.
12 utc : ZZW 15-20 kt.
15 utc : Z 11-16 kt.
18 utc : Z 8-12 kt.

Rukwinden:
eerst 50 km/u geleidelijk afnemend tot 40 km/u.

www.kerstrace.nl

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: