Uitreiking Shorthanded Awards 2012 op 27 januari

Shorthanded AwardsDe beste Solo en Doublehanded prestatie, daar draait het om bij de Shorthanded Awards. De awards worden ieder jaar uitgereikt door de stichting Shorthanded met als doel het belonen van Nederlandse zeilhelden en het promoten van het shorthanded zeilen. De prijzen voor 2012 worden op zondag 27 januari uitgereikt in de jachtclub Scheveningen. Voor die locatie is gekozen omdat de jachtclub dit winterseizoen specifiek aandacht besteed aan het shorthanded zeilen.

De Shorthanded Awards bestaan uit de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award. Voor de nominaties zijn al verschillende namen in gediend door zeilers uit het hele land. De komende weken buigt de jury zich over de ingediende namen en zal zij uiteindelijk beslissen wie er op de lijst genomineerden komt voor de prijzen. Dat de jury daar niet lichtvaardig over denkt, mag blijken uit de uitvoerig gemotiveerde en gepubliceerde jury verslagen. (zie de website shorthanded.nl). Half januari worden de genomineerden bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Henk Bezemer (voorzitter), Klaartje Zuiderbaan, Sander Bakker en Gerd-Jan Poortman.


De Solo Challenge Award is in 2011 uitgereikt aan Lucas Schröder, in 2010 aan Robert Rosen Jacobson, in 2009 aan Jan Kees Lampe, in 2008 aan Nico Budel en in 2007 aan Lucas Schröder. Tevens is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls ‘SOLO’ wedstrijd in het bijzonder. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Jan’s zoon Bob Luyendijk.

De Shorthanded Awards worden op zondag 27 januari uitgereikt om ongeveer 17:30 uur, dat is aansluitend op de prijsuitreiking van de eerste IJspegel in 2013. Na afloop blijft de jury dineren en u bent welkom om daarbij aan te schuiven. De traditionele ‘clubdish’ kost slechts €15,= en het eerste drankje wordt u aangeboden door Tuned rigs&ropes.

Heeft u interesse gekregen? Deze avond is tevens een geweldige mogelijkheid uw collega shorthanded zeilers weer eens te ontmoeten. Wij zouden het zeer op prijsstellen als wij u mogen begroeten.

Tot ziens op 27 januari 2013 in Scheveningen!

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: