Goofies Race december in winterse omstandigheden

Goofies RaceOndanks het slechte weer hadden de meeste deelnemers koud maar droog weer tijdens de laatste Goofies Race zeilwedstrijden van 2012. Tijdens de start was het helder en zonnig maar erg koud. In de loop van de wedstrijd liep het zicht wat terug gevolgd door een periode met motregen. Na afloop van de wedstrijd ging het pas hard, echt hard, regenen met nog zwaardere regenbuien.

Vooraf gaven de wind verwachtingen aan dat er gedurende de middag een van zuidwest naar west ruimende wind werd verwacht. De Goofen planden op die verwachting de te zeilen baan voor de verschillende klassen.

Tijdens de wedstrijd bleek de wind echter vooral zuid te zijn en pas tegen de avond, ver na de wedstrijd, draaide de wind naar de voorspelde richting.
Het effect was dat in de baan nauwelijks of geen kruisrakken (tegenwindse) of spinnaker rakken (voor de windse rakken) voorkwamen. Geweldig jammer want juist tijdens het kruisen en spinaker varen kunnen de zeilers hun tactische inzicht en bootbehandeling laten zien,hun tegenstanders te slim af zijn of de “loef af te steken”.

Het algemene commentaar van de zeilers na afloop was “Koud”

ORC 1/IRC 1
In de IRC1 pakte Luc Aertsen uit Stabroek (B) met de FALCO de eerste plaats voor de CHECKMATE van Peter de Ridder uit Gorkum en Jaap Gelling uit Delft die met de BARCAROLLE 2 derde werd..

In ORC 1 won L Meersman uit Mortel(B) met de LENDER voor Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de STORTEMELK derde werd.

ORC 2 t/m4 en IRC 2
IRC 2 In deze klassen werd Nicolas Gisard uit Brussel(B) met de FLICK III winnaar voor schipper Wilmart uit Auderghem (B)met de WASABI en Johan Bol uit Kruiningen die met de ABOEN derde werd

ORC 2-4
In deze ORC klasse won Victor Caminada uit Koudekerke met de GRACE voor Jan Bom uit Wissenkerke met de DRUZIX en Axel Meijvis uit Kapellen (B) die met de JOU JOU derde werd

Ongemeten > 10 meter
De overwinning was voor schipper R. Vercammen uit Schoten (B) met de ANDIAMO voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 en Michiel Sopers uit Goes die met de WINDFALL derde werd.

Ongemeten < 10 meter
De overwinning ging naar de ZIGZAG van schipper Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) voor Tom van de Walle uit Waarloos (B) met de MARIG en Marloes Swinkels uit Goes die met de JILLZ derde werd.

Complete Goofies Race uitslag onderaan dit bericht in de bijlage.

De volgende zeilwedstrijd vanuit Colijnsplaat is de KERSTRACE 2012 op 15 december 2012. Info op www.kerstrace.nl

De volgende Goofies zeilwedstrijden zijn op zaterdag 5 januari 2013.

Laatste duel richting finishLaatste duel richting finish

Tekst: Kees van der Vaart
Foto's: Reise Reise

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: