Team (Roy) Heiner wint stage 2 Team Heiner Winter Match Racing

Team Heiner Winter Match RacingDe teams die op zaterdag 1 december tegen elkaar streden in de open klasse zijn de teams van Persijn Brongers, Jurjen Feitsma, Jelle Roos, Ewout Lubberink en Roy Heiner. De dag begon met regen, een temperatuur van 6 graden en zuidwesten wind, 10 knopen. Aan het eind van de dag was de wind vlagerig, uit het westen en ca 20 knopen. Tussen de regenbuien door was er zelfs een enkele natte sneeuwbui.

De open klasse werd gevaren in J/109’s. Op één wedstrijd na zijn er twee volledige Round Robins gevaren. De laatste Round Robin kon niet meer worden afgemaakt omdat één van de boten schade op liep. Dit was echter niet van invloed op de einduitslag. De eerste Round Robin is gewonnen door Jurjen Feitsma, terwijl Roy Heiner in de tweede Round Robin het sterkste team had. Overall werd Roy Heiner de winnaar van deze stage; zijn team is hiermee het eerste team dat zich geplaatst heeft voor het finale weekend op 6 en 7 april 2013. Het team bestond naast Roy uit Tom van der Vecht, Stephan La Grouw, Gaston Loos en Pieter Jan Postma.

Naast de open teams waren er vandaag ook twee jeugdteams actief. Zij zeilden in de B/ones, die speciaal voor de winterserie beschikbaar zijn gesteld voor de jeugd. Het ene team werd gestuurd door Jelmer van Beek en het andere door Nicky van Leeuwen. De jeugdzeilers zeilden onderling tegen elkaar, maar ook tegen de open teams die tijdens hun ‘bye’ in de B/ones stapten. Zo kon iedereen ervaring opdoen in deze nieuwe boten. Alle zeilers waren erg enthousiast over de B/ones, hoewel de jeugdzeilers de behoefte hadden om meer aandacht te besteden aan de boot handling; een aantal van hen had nog weinig ervaring met asymmetrische spinakers.

Na afloop van de wedstrijden beantwoordden de umpires onder leiding van Jos Spijkerman vragen van de zeilers. Er ontstonden levendige discussies over de tactische situaties op het water.
Al met al kijken we terug op een geslaagde winterse match racing dag!

De einduitslag van vandaag is:
1. Team Roy Heiner
2. Team Jurjen Feitsma
3. Team Jelle Roos
4. Team Ewout Lubberink
5. Team Persijn Bongers

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: