Stevige competitie tijdens de winterserie op de Braassem

winterserie BraassemWas het de vorige winterserie op de Braassem nog bladstil, afgelopen weekend waaide het lekker door. Zaterdag ging de winterserie Match Racen van start in samenwerking met de Dutch Match en Team Racing Association, waar na een finale tussen Jelmer van Beek en Thijs Smit uiteindelijk de laatste er met de winst van door ging. Zondag was in de J/22 klasse Misja Adamczyk de sterkste. In de Melges 24 klasse staat John den Engelsman nog ongeslagen bovenaan. Nieuwe klasse is de J/70.

Op zaterdag is de match race winterserie weer terug van weggeweest. Zeven beginnende match race teams kwamen in actie in de J/22. Voor de meeste teams nog even wennen, er gebeurt ontzettend veel in zo’n pre start en hier werden dan ook al flink wat penalty’s uitgedeeld. Uiteindelijk was het Jelmer van Beek die ongeslagen uit de round robin kwam. In de finale nam hij het op tegen Thijs Smit, die vervolgens Jelmer met 2-0 versloeg.

Zondagochtend varen de teams uit in de regen en waait er een mooi windje. De Melges 24, Maxfun 25, Smile worden vergezelt van een nieuwe sportbootklasse: de J/70. De vorige keren mochten we ze al aanschouwen tijdens demo en trainingsdagen, maar vanaf nu verschijnen ze ook aan de start in de winterserie. Deze vier klassen mochten wederom drie wedstrijden varen en de J/22, J/24 en de SW klasse varen er twee.

De eerste groep start goed scherp, bij twee van de drie wedstrijden worden ze uiteindelijk gestart onder de zwarte vlag en ook bij de boeien is het af en toe dringen. De J/22 klasse is wederom de grootste met 15 boten aan de start en in de top is het stuivertje wisselen tussen Ivo Jeukens, Misja Adamczyk en Bram de Vries. Bij de J/24 wisselen Arjen Veltheer en Gerard Aartsen de koppositie, waar bij de J/70 alle wedstrijden gewonnen worden door Wouter Kollmann.

Tekst: Fetje Osinga
Foto: Helmut Frueholz

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: