Team Feitsma wint 3de stage Team Heiner Winter Match Racing

Team Heiner Winter Match RacingTeam Heiner organiseert voor het vijfde jaar op rij de winterserie match racing. op zaterdag 22 december vond de derde ‘stage’ plaats. De dag begon grijs, met beperkt zicht en een temperatuur van 6 graden. Er stond een vlagerige wind uit het zuiden, tussen 5 en 12 knopen, en de dag eindigde (helaas) regenachtig.

De teams die tegen elkaar streden in de open klasse waren de teams van Jelle Roos, Dirk Jan Korpershoek, Jurjen Feitsma, Ewout Lubberink en Roy Heiner. De open klasse werd gevaren in J/109’s; waarbij een aantal teams in een nieuwe opstelling zeilde. Er zijn twee complete Round Robins gevaren. Met name de wedstrijden tussen de teams van Jurjen Feitsma, Jelle Roos en Roy Heiner waren erg spannend. Het team van Jurjen Feitsma bleek het beste op elkaar ingespeeld en won de eerste Round Robin.

In de tweede Round Robin kon alleen het team van Roy Heiner van Jurjen Feitsma winnen. In een rechtstreeks duel tussen Jelle Roos en Roy Heiner verloor Roy Heiner echter kostbare punten door een fout met de spinaker, die onder en achter de boot verdween. Overall werd Jurjen Feitsma dus winnaar van deze stage; hiermee plaatst hij zich voor het finale weekend op 6 en 7 april 2013. Jurjen’s team bestond verder uit Wouter van den Enden, Maarten Innemee, Gilbert Figaroa en Berend Jan Edens. Zij zijn het tweede team dat zich voor het finale weekend plaatst; Roy Heiner heeft zich in de vorige stage al geplaatst.

Naast de open teams waren er vandaag drie jeugdteams actief in de B/ones: de teams van Jelmer van Beek, Nicky van Leeuwen en Jesse Mol. Deze drie teams zeilden hun eigen jeugdcompetitie; ook zij zeilden twee volledige Round Robins. Het team van Jelmer van Beek heeft gisteren getraind in de B/one en dat worp duidelijk zijn vruchten af. Ze zeilden het beste, hadden de meeste vooruitgang geboekt qua boathandling en wonnen daarmee de jeugdcompetitie. Jelmer zeilde met Wouter Westerhoff, Jorrit Gruis en Thomas Slijkhuis.

In totaal waren er vandaag drie ribs met umpires op het water om het zeilreglement te handhaven: twee umpire teams bij de open teams, en een bij de B/ones. Na afloop werd er – onder leiding van Jos Spijkerman - nog lang gediscussieerd over de regels en interpretatie daarvan. Situatie die op het water plaats vonden werden nog eens goed doorgesproken.

Het was weer een geslaagde en sportieve zeildag!

De einduitslag van vandaag in de open klasse is:
1. Team Jurjen Feitsma
2. Team Jelle Roos
3. Team Roy Heiner
4. Team Ewout Lubberink
5. Team Dirk Jan Korpershoek

De einduitslag van de jeugdklasse is:
1. Team Jelmer van Beek
2. Team Nicky van Leeuwen
3. Team Jesse Mol

De volgende stage wordt gevaren op zaterdag 12 januari 2013.

Tekst: Helga Oosterkamp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: