Wild Oats XI pakt zesde line honours overwinning

Wild Oats XIBob Oatley's 'Wild Oats XI', die al vijf keer de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honours won, heeft donderdag ochtend haar eigen record verbroken van 2005. Het super maxi-zeiljacht 'Wild Oats XI' finishte na één dag, 18 uur, 23 minuten en 12 seconden in Hobart en knijpt hiermee 16 minuten en 58 seconden van haar oude record af.

Het tijdsverschil zal in termen voor de bemanning wel heel groot geweest zijn in de laatste 16 minuten van deze 628 zeemijl lange offshore zeilrace.

Gevecht om de eindoverwinning blijft spannend
De race is nog niet gedaan want de bemanning aan boord van de TP52 'Calm' is nog steeds hoopvol voor de eindoverwinning op handicap. De Tattertall's cup is van hen als ze morgen voor 01u31 locale tijd finishen. De ETA ligt nu op 03u30 maar schipper Van der Slot denkt dat het tempo zal toenemen van zodra ze de Tasmaanse kustlijn voorbij zijn.

TP52 CalmTP52 Calm

Ondertussen
Syd Fischer's maxi Ragamuffin-Loyal is vrijgesproken van enige fout tijdens de start procedure. De internationale jury vond dat Ragamuffin-Loyal niet hoefde te herstarten nadat ze eerder te vroeg over de startlijn gingen.

http://rolexsydneyhobart.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: