Gaston Loos en Frans Hin winnen tweede editie 2K Winter Team Racing Series

2K Winter Team Racing SeriesZondag werd stage 2 van de 2K Winter Team Racing Series van het Batavia Sailing Center gevaren. De verwachtte buien bleven uit en ondanks wat oponthoud kon de volledige round robin met het maximale aantal van zeven teams verzeilt worden. Het team met Gaston Loos en Frans Hin aan het roer wonnen deze tweede editie.

Het ziet er naar uit dat er keurig om 10.30 uur gestart gaat worden: tot dat er een boot met gebroken val terug de haven in vaart. Na een snelle zeilwissel met de reserve boot, klinkt 20 minuten later dan gepland het eerste startsignaal.

De eerste wedstrijd van de dag is gelijk ontzettend spannend. De nummer laatst van stage 1 lijkt de nummer twee te gaan verslaan: alles kan er gebeuren in deze tak van de zeilsport. In de laatste meters worden er echter nog meerdere penalty’s uitgedeeld, aan beide teams. De eerste winst van de dag gaat toch nog naar het team van zeilfabriek De Morra, de uiteindelijke nummer twee van de dag.

In de vijfde wedstrijd loopt het even anders: een van de boten vaart over de ankerlijn van het startschip en wikkelt de lijn om de kiel. Het duurt een tijdje, dus aan het wedstrijd comité om de tijd in te gaan halen. En dat gaat goed tot race 15, waar er wederom een boot in de ankerlijn belandt, gaan we de 21 wedstrijden halen?

De andere teams staan toe te kijken en aan te moedigen op de kop van de haven, bij de koek en zopie tent. Voorbijgangers stoppen en vragen om een uitleg van het spelletje of gaan mee het water op met de wisselboot, de teams gebruiken de muur van de haven waar de mensen staan in hun tactiek: precies zoals het spelletje bedoeld is: spannend voor zowel de zeiler als het publiek!

2K Winter Team Racing Series

De 21ste wedstrijd finish is om kwart over vier en vlak voordat het donker is staan de zeilers en organisatie in de warme sailors lounge, om nog na te praten over de wedstrijden en om een hapje te eten.

Waren er de vorige keer nog vijf deelnemende teams, dit keer kwam het team van de studenten uit Rotterdam, RSV De Zeil en het team van DMTRA er bij. Volgeboekt konden we melden! Ook stage 3 is inmiddels vol. Daar neemt het team van Frans Hin met Jurjen Feitsma het laatste plekje in, aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard wel mogelijk.

Uitslagen stage 2 van de 2K Winter Team Racing Series

1. Gaston Loos/Frans Hin 6 wins
2. Zeilfabriek de Morra 4 wins
3. DMTRA 4 wins
4. RSZV De Zeil 3 wins
5. Nep Zuid (Zeilschool Neptunus/Zuidlaardermeer 2 wins
6. Hard Zuid (Boreas/Histos) 2 wins
7. Batavia Sailing Center 0 wins

Tekst: Fettje Osinga
Foto's: Natasja Kalsbeek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: