22ste Kerstrace te Colijnsplaat nu zaterdag

KerstraceZaterdag 15 december is het weer zo ver, beroemd, berucht, befaamd maar vooral gezellig. De Kerstrace. Koning winter liet afgelopen week van zich horen maar a.s. zaterdag is het de beurt aan de Kerstman in Colijnsplaat. Op het moment van dit schrijven zijn er al 50 inschrijvingen van bekende en minder bekende boten.

De Kerstrace heeft altijd een speciale start met dito inhaalrace. Rekenmeester Kees van de Vaart is deze week erg druk bezig om alle boten een 'kerstrace rating' te geven. Dit jaar maakt Kees zelfs gebruik van een nieuw systeem. Benieuwd wat dit gaat opleveren. Voor Kees en Kees zal het wel meevallen, maar voor de deelnemers...

De glühwein, citroenjenever, haring en hapjes zijn ingekocht of besteld, wat dat betreft kan het feest nu al beginnen.

Discobar, leuke assistenten voor de Kerstman, hopelijk is er dit jaar ook aan de dames gedacht. Mooie prijzen zijn voorzien ondanks het feit dat de kerstman ook een beetje last heeft van de crisis.

Jammer dat een aantal winterwedstrijden (de Grevelingen cup) dit jaar uitzonderlijk samen vallen met de Kerstrace. Een aantal trouwe deelnemers komen daarom niet opdagen.

Een boot die in dit verhaal al dan niet gemist zal worden is de 'Aboen' van Johan Bol (NED), de schipper kiest ervoor om zijn klassement in de Grevelingen cup te verdedigen. Vorig jaar was de bemanning van de 'Aboen' wel aanwezig met de Volvo 60 'Pleomax'.

Toch wordt het dit jaar weer een speciale editie want niemand minder dan ex Whitbread Round the World zeiler Michel Kleinjans (BEL) komt aan de start met zijn Class 40 'Roaring Forty' en de geruchten gaan de ronde dat er dit jaar zelfs een America’s cup legende aan de start verschijnt.

Of de winnaar van de vorige Kerstrace zijn titel komt verdedigen is nog niet bekend. De kerstman heeft tot nu toe nog geen inschrijving ontvangen van Leon Suijkerbuijk (NED) met de Independence. Waarschijnlijk is Leon zijn binnenboordmotor met vaste 3 bladschroef nog aan het monteren, Kersrace tuning noemen ze dat.

Alle kansen om de Kerstrace te winnen liggen dus nog open. Zal het deze keer weer een kleine boot zijn of een van de sportboten? Weer, wind, tactiek, stuurmanskunst en de kerstman zullen bepalen wie de felbegeerde eerste prijs mag beleven.

Wie, wat, waar?
22ste kerstrace
Zaterdag 15 december 2012
Jachthaven Colijnsplaat
 
Info E-mail naar ; kerstrace@zeelandnet.nl
Briefing; 11.00 uur
Traditionele kerstrace start vanaf 12.00 uur
Prijsuitreiking om 19.00 uur. Live muziek
Na de wedstrijd; Citroenjenever - Haring – Glühwein
De bemanning van de Yachtclub serveert deze dag;
Bittergarnituur - puntzak friet – erwtensoep

Inschrijven voor 13 december via: www.kerstrace.nl
Per boot worden er op zaterdag 15 december 3 of 4 fleece sjaals met opdruk beschikbaar gesteld door Patagonia Belgium en Elvstrom Benelux.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: