Marit Bouwmeester vertelt over haar weg naar Olympisch Goud

Marit BouwmeesterDe Koninklijke Watersport Frisia te Grou is bijzonder trots dat haar lid Marit Bouwmeester (NED), wereldkampioen Laser Radial-zeilster, een verhaal wil vertellen over haar weg naar Olympisch goud. Ze zal dit doen op 9 maart a.s. na de algemene ledenvergadering van KWV Frisia in Hotel Oostergoo.

De drieëntwintig jarige Wartense zag op jonge leeftijd haar broer Roelof zeilen bij de jeugdopleiding van KWV Frisia. Het was dan ook logisch dat ze op 7-jarige leeftijd haar carrière in een Optimist eveneens starte bij Frisia. Ze geraakt in jeugdkernploeg (t/m 12 jaar), volgens haar zelf ‘per ongeluk’, en kwam daarna in de kernploeg terecht. Waarbij op een gegeven moment de overstap werd gemaakt naar de Splash en uiteindelijk naar de Olympische boot de Laser Radial.

In 2008 miste ze op een haartje (een halve nominatie) de Olympische Spelen in Beijing. Na een korte teleurstelling, was de focus gericht op London 2012. Ze werd onderdeel van de Delta Lloyd Kernploeg van het Watersportverbond. Dit werd in 2011 beloond met een Olympische nominatie en een wereldkampioenschap Laser Radial in Perth (Australië).

Op 9 maart is van 19.30 tot 20.30 uur wordt de ALV in de Grote zaal van Hotel Oostergoo gehouden voor de leden van KWV Frisia. Na 20.30 uur zal Marit haar verhaal doen en is de zaal ook open voor geïnteresseerde niet-leden.

Meer info: www.kwvfrisia.nl
Tekst: Durk Talsma / KWV Frisia

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: