Zeilers Krol en LeFevre niet meer in de Nederlandse Kernploeg

Steven LeFevre en Steven KrolDe Kernploeg status van 470-zeilers Steven LeFevre en Steven Krol (NED) is per 1 februari 2012 niet verlengd. Beide zeilers hebben vier jaren de kans gekregen om structureel aansluiting te vinden bij de top acht van de wereld in de 470-klasse. Die doelstelling hebben de zeilers in samenwerking met kernploegcoach Sven Karsenbarg niet gerealiseerd. LeFevre en Krol geven aan op eigen kracht door te gaan met hun poging zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2012.

De overeenkomst met Sven Karsenbarg, kernploegcoach voor de 470 mannen, is ook beëindigd. De Stevens, zoals het duo zichzelf noemde, maakte in de jeugd afzonderlijk van elkaar furore in de Laser radial-klasse. In 2008 besloten ze samen verder te gaan in de 470 klasse. Al snel werden ze jeugdwereldkampioen in de 470 klasse in 2008. Daarna konden de talentvolle zeilers die belofte bij de senioren niet structureel waarmaken.

Steven LeFevre gaf een toelichting. “Een ding is duidelijk: we gaan de selectie afronden met als doel om op de Spelen te komen. We begrijpen trouwens heel goed dat de resultaten niet voldoende waren en we respecteren deze beslissing. De rest van het programma staat wat ons betreft en wij zien geen reden om de handdoek in de ring te gooien. De resultaten zijn niet goed, maar de feedback die wij krijgen is heel positief. Wij willen naar de Olympische Spelen.”

Jacco Koops, coach van 470 zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout heeft aangegeven dat de Stevens, in sommige delen van het programma van Westerhof en Berkhout, ingezet gaan worden als trainingspartner van de dames.

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moeten alle zeilers en surfers en dus ook de 470 mannen voldoen aan alle drie de volgende eisen:

1. Olympische nominatie (eis van NOC*NSF) behaald
2. Landenkwalificatie (eis van ISAF) gerealiseerd
3. Nationale selectie gewonnen (eis van Watersportverbond)

‘Team Steven’ strijd met Team Coster (Sven en Kalle Coster) om de enige exclusieve plek op de Olympische Spelen later dit jaar. Het team met het beste gecombineerde resultaat van het WK 2012 in Barcelona en de Semaine Olympique Hyeres wint de nationale selectie.

De Stevens zijn nog niet in het bezit van een Olympische nominatie (top 3 Wereldbekerwedstijd of top 4 landen op WK + 7de ranglijst). Sven en Kalle Coster hebben iets betere papieren met een halve Olympische nominatie op zak. Nederland is ondertussen als land wel gekwalificeerd in de 470-klasse bij de mannen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: