RTL 7 maakt tv-programma van de Nederlandse zeilploeg op weg naar Olympische Spelen

Marit BouwmeesterVanaf zaterdag 10 maart is bij RTL 7 de vijfdelige sportdocumentaire ‘Medalrace’ te zien waarin de topzeilers van de ‘Delta Lloyd Kernploeg‘ voorbereidingen treffen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Naast de sportieve uitdagingen die de zeilers ondergaan, gunt de documentaire ook een blik op de persoonlijke ontwikkelingen onder druk van Olympische ambitie.

De ‘Delta Lloyd Kernploeg’ bestaat uit de beste zeilers van het Nederlandse Watersportverbond. Tien coaches begeleiden de twintig Olympische en Paralympische zeilers samen met een medische staf. Deze Nederlandse zeilers komen zeer waarschijnlijk uit in zeven van de in totaal tien Olympische klassen en in twee van de drie paralympische klassen. Favorieten zijn onder meer Marit Bouwmeester (wereldkampioen Laser radial-klasse 2011), Dorian van Rijsselberghe (wereldkampioen RS:X 2011 windsurfen) en Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (wereldkampioen 2009 en 2010 470-klasse).

Ter voorbereiding op de Olympische Spelen brengt de hele ploeg veel tijd door onder meer in Perth en op de Olympische locatie in Weymouth aan de Zuid-Engelse kust, waar de Delta Lloyd Kernploeg in een gezamenlijk trainingsonderkomen verblijft. Daar bepaalt iedere ploeg zijn eigen koers, maar trekken de ploegen ook gezamenlijk op. En daar blijkt op de finaledag – tijdens de medalrace – of de inspanningen hebben geloond.

Na de initiële vijf afleveringen in het voorjaar volgen vijf nieuwe afleveringen op RTL 7 vanaf zaterdag 23 juni. Hierin wordt de ontwikkeling in de laatste maanden voor de Olympische voorbereiding meegenomen. De door Infostrada Sports Group geproduceerde documentaire is geregisseerd door Raymond Bouman, tweevoudig Academy award winnaar, voor de tv sportdocumentaire ‘In De Ban Van De Sport in 2001 en ‘In De Ban Van De Sport 2002’.

Uitzending: RTL 7: vanaf zaterdag 10 maart tot en met 1 april tussen 17.30 en 18.00 uur. Vanaf zaterdag 23 juni tot en met 21 juli tussen 17.30 en 18.00 uur.

Delta Lloyd Kernploeg

Website: www.rtl7.nl/sport/medalrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: