Team Telefónica wint Sanya Haitang Bay In-Port Race

Team TelefónicaTeam Telefónica was heer en meester tijdens de Sanya Haitang Bay In-Port Race. Dit is de tweede In-Port race overwinning voor Iker Martinez en zijn bemanning, welke ook alle offshore etappe overwinningen (3) op hun naam hebben. Team Telefónica loopt nu 18 punten uit in het Volvo Ocean Race tussenklassement en verstevigt zo hun leidersplaats op nummer twee: Camper, welke vandaag niet beter kon dan een vierde plaats.

Puma Ocean Racing pakte de tweede plek en Abu Dhabi Ocean Racing claimde de laatste podiumplek.

Team Sanya zeilde een bijna perfecte wedstrijd en finishte in het kielzog van Groupama. Het moet gezegd zijn dat de bijna perfecte wedstrijd van Mike Sanderson en crew weeral overschaduwd werd door een slechte start.

Team Telefónica zeilde van het begin tot het einde aan de leiding met 28 seconden voorsprong aan mark 2. Na een fuck-up met de genua schoot aan boord van Telefónica kon Ken Read met Puma de achterstand even tot 3 seconden terugbrengen.

Het overall tussenklassement blijft na de Sanya Haitang Bay In-Port Race ongewijzigd. Team Telefónica aan de leiding met 101 punten, gevolgd door CAMPER met Emirates Team New Zealand met 83 en Groupama sailing team met 73 punten op het scorebord. PUMA Ocean Racing heeft er 53, gevolgd door Abu Dhabi met 43 en Team Sanya met 17.

Morgen start de 5220 zeemijl lange Leg 4 van Sanya naar Auckland om 14u lokale tijd (6u00 voor ons).

De start zal live gestreamd worden via www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: