J-Class 'Rainbow' te water

  • Author: Ice
    Date: do, 23/02/2012 - 15:50

J-Class RainbowHolland Jachtbouw meldt ons met gepaste trots dat ze de Rainbow, een nieuwe J-Class van maar liefst 40 meter lang, hebben te water gelaten. De Rainbow is nagebouwd naar het originele ontwerp van de America's Cup winnaar in 1934. De Rainbow heeft een high-end superjacht interieur met een uniek hybride aandrijfsysteem in de romp.

De Rainbow zal nu verder worden afgebouwd met een grand-prix racing tuigage. De eerste vaartesten zullen volgende maand starten waarna ze deze zomer zal deelnemen aan diverse wedstrijden, inclusief de J-Class races in Groot Brittannië.

De bouw van de nieuwe Rainbow heeft twee jaar in beslag genomen terwijl haar originele voorganger in slechts 100 dagen. Volgens Holland Jachtbouw is dit niet omdat ze trager zijn maar omdat er zoveel gesofisticeerde technologie aan boord is. De originele Rainbow was slechts een lege boot met hardware aan dek en een grote aluminium mast.

Meer weten: www.rainbow-jh2.com
Foto: Marloes van der Haagen, On Air Media

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: