J-Class 'Rainbow' te water

  • Author: Ice
    Date: do, 23/02/2012 - 15:50

J-Class RainbowHolland Jachtbouw meldt ons met gepaste trots dat ze de Rainbow, een nieuwe J-Class van maar liefst 40 meter lang, hebben te water gelaten. De Rainbow is nagebouwd naar het originele ontwerp van de America's Cup winnaar in 1934. De Rainbow heeft een high-end superjacht interieur met een uniek hybride aandrijfsysteem in de romp.

De Rainbow zal nu verder worden afgebouwd met een grand-prix racing tuigage. De eerste vaartesten zullen volgende maand starten waarna ze deze zomer zal deelnemen aan diverse wedstrijden, inclusief de J-Class races in Groot Brittannië.

De bouw van de nieuwe Rainbow heeft twee jaar in beslag genomen terwijl haar originele voorganger in slechts 100 dagen. Volgens Holland Jachtbouw is dit niet omdat ze trager zijn maar omdat er zoveel gesofisticeerde technologie aan boord is. De originele Rainbow was slechts een lege boot met hardware aan dek en een grote aluminium mast.

Meer weten: www.rainbow-jh2.com
Foto: Marloes van der Haagen, On Air Media

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: