Laser SB³ klasse planeert weer in 2012!

Laser SB³Met het ontdooien van de voorbije winterprik kijken we vooruit naar een zeer actief seizoen in de Laser SB³ kielbootklasse. In Nederland lopen de winterwedstrijden in Hellevoetsluis op zijn einde op 4 en 11 maart. Op hetzelfde Haringvliet gaat met de Van Uden Reco het wedstrijdseizoen in de lage landen van start op 21-22 april in Stellendam. Het daaropvolgende verlengde weekend neemt de klasse voor het eerst deel aan de klassieker Sailing For Ostend van 28-30 april. Het Frans kampioenschap als tussendoortje in Bretagne van 7-8 mei. Einde mei sluit de North Sea Regatta het voorjaar af aan deze zijde van het Kanaal.

Het olympische zeilwater van Weymouth is van 14-17 juni het decor voor de UK Nationals. De roots van de Laser SB³ zijn Angelsaksisch, ongetwijfeld mag je daar een veld van rond de 80 boten verwachten.

In België ligt het zwaartepunt in Oostende, en daar kan je de ganse zomer heen voor clubwedstrijden samen met Draken, Patin a Vela en zelfs Cruisers. Het orgelpunt is van 25-27 augustus de Huysman Open Nationals. Benieuwd of Alex Schoenmakers er een hat trick van kan maken met een derde titel op rij. Moeilijk, want er worden heel wat reizigers verwacht op doortocht naar de noorderburen.

Nederland heeft de eer de eerste echte Europeans te organiseren van 21-27 september in Medemblik. Ook daar wordt een groot veld verwacht, want de topper van 2012 zijn de Worlds van 12-20 december in het paradijs op aarde , Hamilton Islands. Hiermee maakt de boot zijn intrede op het zuidelijk halfrond. Australië in de winter... wie zou er nee kunnen zeggen?

Sedert 2002 groeide de klasse internationaal uit tot 600 boten die een zeer verscheiden publiek van wedstrijdzeilers aantrekken. Omdat de boot makkelijk trailerbaar is, en zeer eenvoudig op te tuigen is, vind je in de omringende landen keuze genoeg om in goed gezelschap rond te reizen en op de beste zeilwateren te racen. Zowel de kwaliteit van de zeilers als de sensationele ervaring dat deze sportboot biedt, staan garant voor een hoop zeilplezier.

www.lasersb3.be
www.lasersb3.nl

Tekst: Frank Dobbels

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: