NK Match Racing voor de deur van Batavia Stad

NK Match RacingHet Batavia Stad NK Match Racing wordt van 20 tot en met 22 april 2012 gehouden in Lelystad. De precieze plek waar gevaren gaat worden was tot op heden nog niet bekend, maar het event gaat ‘voor de deur’ van Batavia Stad plaatsvinden. Om precies te zijn: op het Markermeer ten westen van de strekdam naast de Houtribsluizen in Lelystad.

De bootkeuze werd reeds in november 2011 gemaakt, het NK Match Racing zal worden gezeild met identieke J/109's van de Team Heiner zeilschool. Meerdere boten zijn de revue gepasseerd. De boten moesten groot genoeg zijn voor teams van 5 à 6 personen. Tot slot was de mogelijkheid om met spinakers te zeilen cruciaal. Zeilen met spinakers in plaats van met asymmetrische spinakers maakt match racing meer tactisch en boothandling technisch veel uitdagender voor de zeilers.

Team Heiner heeft acht J/109’s in haar vloot, waarvan er een zestal worden voorbereid voor het Batavia Stad NK Match Racing. De relingdraden, scepters, hek- en preekstoelen worden speciaal voor het kampioenschap verwijderd. Dit om de moeilijkheidsgraad voor de zeilers te vergroten.

Voor Batavia Stad als hoofdsponsor is het van groot belang dat de wedstrijdbaan dichtbij het Fashion Outlet Centre ligt om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven de wedstrijden te volgen en het spektakel te beleven.

De strekdam naast de Houtribsluizen in Lelystad is inmiddels bekend omwille van het kunstwerk ‘De Hurkende man’. Tijdens het Batavia Stad NK Match Racing kan het publiek vanaf de strekdam de wedstrijden uitstekend volgen; daar zitten ze bijna letterlijk op de wedstrijdbaan. Toeschouwers zullen tijdens het kampioenschap met pendelbootjes worden vervoerd vanaf Batavia Stad naar de strekdam en naar Batavia Haven – waar in hetzelfde weekend de HISWA Gebruikte Boten Beurs plaats vindt - en vice versa.

Tekst: Helga Oosterkamp

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: