Delft Challenge heeft Tour de France à la Voile campagne bijna rond

Delft ChallengeVorig jaar kon Delft Challenge, het zeilteam van de technische universiteit in Delft, niet deelnemen aan Tour de France à la Voile wegens het afhaken van de sponsor van het Chèrie Chèrie sailing team (het team dat DC uitgenodigd had om met hun 'de Tour' te varen in 2011, nvdr.). Dit jaar wil Delft Challenge er weer helemaal voor gaan met hun eigen boot, de Archambault M34. De afgelopen maanden heeft het DC team hard gewerkt. De 2012 campagne is bijna rond en dit weekend gaat het nieuwe seizoen met een trainingsstage in het Franse Quiberon van start.

Campagne bijna rond
Sinds september vorig jaar is Delft Challenge bezig geweest met het werven van sponsoren voor de campagne van dit jaar. Naar eigen zeggen was dit was niet makkelijk, vorig jaar hebben ze geen Tour de France à la Voile gezeild, waardoor ze nu extra hard moesten werken om het vertrouwen van nieuwe sponsoren te winnen. Dit is gelukt, eind maart hopen ze bekend te kunnen maken welke partijen het DC team in zee gaat.

Trainingsstage in Quiberon
Om direct een scherpe start te kunnen maken met hun trainingsprogramma hebben ze volgende week een trainings kick-off van tien dagen in Frankrijk. Enkele dagen zullen ze met een coach trainen en er zijn twee andere M34’s om tegen te zeilen. Op deze manier willen ze direct een stukje teambuilding en krijgen ze de M34 weer in de vingers na de winterstop.

Kleding
Door de nieuwe sponsor deal met Magic Marine ziet het Delft Challenge zeilteam er weer sharp uit. Magic Marine heeft het hele team vorige week van nieuwe technische zeilkleding en nette kleding voor op de wal voorzien.

Einde maart weten we wie de hoofdsponsor wordt.

www.delftchallenge.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: