Eerste zeilers Nederlandse Kernploeg zeker van Olympische Spelen in London

Udo Hessels,Marcel van de Veen,Mischa RossenNOC*NSF heeft de voordracht van het Watersportverbond gehonoreerd voor Udo Hessels (Amstelveen), Marcel van de Veen (Doorwerth) en Mischa Rossen (Amsterdam). Dit zeiltrio komt als team uit in de Paralympische Sonar-klasse.

Hessels, Van de Veen en Rossen behaalden vorige maand een vijfde plaats op de wereldkampioenschappen in Port Charlotte, Florida. Omdat dit drietal al in het bezit was van een nominatie, leverde deze prestatie de kwalificatie voor de Paralympische Spelen van London 2012 op.

Hessels, Van de Veen en Rossen hebben veel samen op het podium gestaan. Na de Spelen van Athene in 2004, waar ze in hun boot (Sonar) en dezelfde samenstelling een zilveren medaille wonnen, zijn ze er even uit geweest. Maar in het jaar van hun comeback won het trio de wereldtitel in 2010 in eigen land. Nu is het team, dat begeleidt wordt door Kernploegcoach Klaartje Zuiderbaan, gefocust op een medaille tijdens de Paralympische Spelen van London 2012.

Tekst Simon Keyzer
www.paralympisch.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: