Volvo Open 70's in overdrive?

Het zit er de komende dagen in dat het 24uur snelheid/afstand record gaat sneuvelen. Momenteel staat het op naam van Camper die gedurende de eerste etappe van Alicante naar Kaapstad 554,16nm neer zette in 24u. Dat is een gemiddelde van 23.09 knopen! Maar de zes teams knallen nu richting Zuid met behulp van de passaatwinden van 30 knopen. En…, Bertje wordt door Mike Sanderson betrapt met koffie aan dek.

30kn!
De teams die het meest Oostelijk liggen maken de grootste kans om het record te verbeteren omdat deze de beste hoek hebben. Puma en Abu Dhabi hebben beide al snelheden van over de 30 knopen bootsnelheid neergezet. De teams die in het westen liggen zoals Camper en Team Telefónica hebben moeite om de snelheden van de Oostelijke boten bij te houden.

Ian Walker: “Finally it feels like the Volvo Ocean Race!” “No more drifting around or upwind sailing -- just raw power, soaking decks and high speeds. “Fortunately all the easting we have strived for over the past week allows us to sail as wide an angle as we are. “The wind is 25 knots and building. Boat speeds fluctuate between 18 and 30 knots.“The miles to the finish are now tumbling fast which makes the soaking on deck well worth it.”

Koffie aan dek?
2 dagen geleden is Bert Schandevyl (BEL) betrapt wanneer hij koffie aan dek probeerde te smokkelen in een proteïne shaker. Hij kan nu een straf verwachten van schipper Mike Sanderson die koffie aan dek blijkbaar een zware overtreding vindt.

Sanderson: “Like I did on ABN AMRO ONE [Sanderson’s winning campagne in 2005-06] there is a 10,000 euro fine if you are caught. One would think enough to not make it worth it, but Bert got caught two days ago trying to hide it in a protein shaker, which proves intent to deceive!”

Als dat maar goed afloopt…?

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: