Baraka GP, Xcentric Ripper en Moana vormen Benelux team voor Commodores’ Cup 2012

Commodores’ CupWoensdagavond 1 februari stond de alweer derde meeting gepland inzake de Brewin Dolphin Commodores’Cup 2012. Voor deze prestigieuze landenteam zeilwedstrijd zijn uiteindelijk zes potentiële kandidaten overgebleven welke de intentie hebben om de Benelux te vertegenwoordigen in de Commodores’ Cup 2012.

De afgelopen maanden kenmerkten zich door kandidaten welke zich in eerste instantie aanmelden, maar toch uiteindelijk van deelname afzagen in verband met o.a. de zwaarte van het evenement. Verder is afgezien van een in de vorige vergaderingen opgestelde selectie daar dit voor een aantal belangrijke kandidaten niet haalbaar blijkt te zijn. De zes boten zijn : “Baraka GP”, Swan 42; De Belgische “Moana” , First 47.7 ;” Redan”, Dehler 39; “Silveren Swaen”, Swan 53; “Weerga” King 40 en de “Xcentric Ripper” , J/111.

De teams komen samen In de Jachtclub Scheveningen om in ieder geval onderling te bepalen hoe de teams het beste samengesteld kunnen worden. Geen gemakkelijke opgaaf aangezien er vooraf al de nodige randvoorwaarden gesteld zijn door een aantal teams. De doelstelling is uit deze zes boten twee teams te vormen waarbij het eerste team ook daadwerkelijk het sterkste team is.

Door een stemming is uiteindelijk bepaald welke schepen in het beste team thuishoren. Het Benelux team in de 2012 editie van de Commodores’ Cup zal bestaan uit: de “Baraka GP” , “Xcentric Ripper” en “Moana”.

Boot gezocht voor tweede team

De “Weerga” heeft besloten om zich na deze stemming terug te trekken van deelname, zodat de “Silveren Swaen” en de “Redan” nog met spoed een 3e boot voor hun team zoeken. Schepen die zich aan willen melden kunnen contact opnemen met wc@noordzeeclub.nl of johnvanderstarre@hotmail.com .

Bouwe Bekking als team captain

Bouwe Bekking heeft zich vanaf het begin als teamcaptain beschikbaar gesteld wat door alle teamleden enthousiast ondersteund wordt. Er wordt nu hard gewerkt aan het actieplan om een zo succesvolle campagne te kunnen voeren.

Door: Noordzee Club

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: