Van Uden Reco Stellendam Regatta bestaat 10 jaar!

Van Uden Reco Stellendam RegattaOp zaterdag 21 en zondag 22 april 2012 wordt er voor de 10e keer gestreden om de grote wisselbeker van de Van Uden Reco Stellendam Regatta. De Van Uden Reco Stellendam Regatta is traditiegetrouw het eerste grote evenement van het zeilseizoen.

10 jaar geleden startte de Van Uden Reco Stellendam Regatta op de Grevelingen om in 2005 naar Stellendam te verhuizen toen daar de nieuwe haven, Marina Stellendam, klaar was voor gebruik.

De IRC en ORC zullen samen met de eenheidsklassen X35 en Swan 45 strijden op baan 1 voor de wal bij Stellendam. Deze wedstrijd telt mee voor de Verbondsbezem. De VUR geldt als kwalificatie voor de Commodore’s Cup Het belooft dan ook een spannende strijd te worden!

De eenheidsklassen varen onder leiding van Peter de Jeu op baan 2 bij Hellevoetsluis. De organisatie verwacht dit jaar een grote toename van de Melges 24. De eerste buitenlanders hebben zich daarvoor ondertussen al gemeld. Naast de Melges 24 zijn er onder andere de Laser SB 3, de J 22, de MaxFun 25 en de First 31.7.

Behalve de IRC, ORC en eenheidsklassen wordt er sinds een paar jaar ook een toerbaan gezeild door de ongemeten klasse. Met ingang van dit jaar de "De 20 mijlen van Stella" geheten. Voor "De 20 mijlen van Stella" wordt een aparte baan uitgezet rond vaste betonning op het Haringvliet. De startvolgorde van de schepen (dus geen massastart) wordt bepaald aan de hand van de rating. Wie het eerste de finishlijn passeert heeft dus gewonnen.

Het sociale programma is onder de wedstrijdzeilers al genoegzaam bekend en voor alle wedstrijdbanen gelijk. Vanaf 17.00 uur wordt er verse vis gebakken die belangeloos beschikbaar wordt gesteld door de Stellendamse vissersvloot. En er zijn stalletjes met uiteenlopende versnaperingen. De avond wordt afgesloten met een spetterend feest en uiteraard wordt het 10-jarig jubileum op uitbundige wijze gevierd.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid tot gezamenlijk ontbijt. Een mooie gelegenheid om de vorige avond nog eens door te nemen of om de tactiek voor de komende zeildag te bespreken. Restaurant Berrisz zal het ontbijt verzorgen. De deelnemers kunnen zich via het inschrijfformulier van de regatta opgeven voor het ontbijt.

Tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta gelden zeer gunstige haventarieven. Een week vóór en een week na de regatta wordt half passanten-tarief berekend en tijdens het wedstrijdweekend van 21 en 22 april 2012 liggen de deelnemende schepen zelfs gratis in Marina Stellendam.

Mochten er schepen eerder willen komen om te trainen, dan dient daarover contact opgenomen te worden met het havenkantoor van Marina Stellendam.

Inschrijven voor de Van Uden Reco Stellendam Regatta kan via www.vanudenreco.nl

Het inschrijfgeld is inclusief Happy Hour, een maaltijd en het feest op zaterdagavond voor de gehele bemanning. Havengelden zijn niet inbegrepen.

Facebook: https://www.facebook.com/VURregatta
twitter: www.twitter.com/VanUdenReco

Foto's: Qua Media (Anton van de Koppel)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: