Goofies Race februari 2012 afgelast

Jachthaven ColijnsplaatZo net telefoon gehad van wedstrijdleider Kees Van der Vaart. Hij meldde mij dat de Goofies Race van februari afgelast is wegens het dichtvriezen van de jachthaven te Colijnsplaat. Een paar uur geleden kon een binnenvarend zeiljacht niet verder komen dan steiger E. Vannacht houden de vriestemperaturen aan wat de situatie niet zal verbeteren.

Voorkom vorstschade aan de motor

Wanneer je morgen toch in Colijnsplaat bent vergeet dan niet al het zoute koelwater uit de motor te spoelen en te vervangen door antivries.

Dit doe je best met twee. Sluit de buitenboordkraan van de koelwaterinlaat en schroef het deksel van het wierfilter los. Giet nu antivries in het filter. Een van jullie tweeën start nu de motor, terwijl de ander antivries in het filter bij giet. Zodra er antivries bij de uitlaat naar buiten komt motor uitzetten. Nu weer antivries in het filter gieten en vervolgens de buitenboordkraan van de koelleiding even open en dicht draaien. Dit om er zeker van te zijn dat afsluiter en slang ook goed met antivries gevuld zijn.

Zo voorkom je vorstschade.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: