First 31.7 klasse matchracet volgende maand weer op de Grevelingen

First 31.7 matchraceDe First 31.7 klassenorganisatie organiseert op 11 maart samen met de Stichting Grevelingencup weer een uniek matchrace-evenement. Een mooie variant op de maandelijkse Grevelingencup winterwedstrijden waar zo’n 15 First 31.7's in 3 windward leeward wedstrijden de prijzen onder elkaar verdelen.

Vorig jaar is voor het eerst gevaren met officiële umpires en conform de officiële regels van het matchracen. Een extra dimensie die het matchracen nog aantrekkelijker maakt. Wat in de normale regels van het wedstrijdzeilen niet toegestaan is wordt nu ineens regel.

Ook dit jaar hebben de match race umpires zich bereid getoond naar de Grevelingen (Port Zelande) af te reizen en de enthousiaste First 31.7 teams te begeleiden.

Wedstrijdleider is Andre Vermaat en die heeft inmiddels aangetoond dit soort evenementen prima te kunnen organiseren.

Het matcracen start om 10.00 met een briefing in le Bateau. Daar zullen de wedstrijdindeling, de regels, de bijzondere bepalingen en het tijdschema worden gepresenteerd en toegelicht. De jurering zal geschieden vanuit volgboten.

Rond 16.00 zullen de duels op het water zijn gestreden en vind de debriefing en prijsuitreiking plaats door umpires en wedstrijdleider.

Opstappers die dit matchrace spektakel eens mee willen maken kunnen ook mee doen, zij het in beperkte mate.

Inschrijven doe je door uiterlijk 26 februari een mail te sturen aan:
info@luudcolsen.nl

www.first317.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: