Naar de Olympische Spelen in Londen met uw eigen boot

Olympische Spelen en pleziervaartuigenDe Olympische Spelen zullen miljoenen bezoekers naar het Verenigd Koninkrijk trekken. Als u van plan bent in de zomer van 2012 met uw eigen boot naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, moet u ervoor zorgen dat u een ligplaats heeft geboekt en deze heeft bevestigd voordat u met uw tocht begint.

Er zijn beperkte ligplaatsen en jachtvoorzieningen in havens, jachthavens en op binnenlandse waterwegen aan of in de buurt van de rivier de Theems. Als u zonder een vooraf geboekte aanlegplaats aankomt, heeft u geen toegang tot geschikte anker- en ligplaatsen.

Pleziervaartuigen die in de zomer van 2012 naar de riviermond van de Theems reizen.

De riviermond van de Theems ondersteunt een aantal van de grootste havens in het Verenigd Koninkrijk, is een zeer druk gebied voor de commerciële scheepvaart en kan geen ruimte bieden aan aanzienlijke aantallen onverwachte pleziervaartuigen die in de zomer van 2012 arriveren.

Het is zelfs mogelijk dat u gevraagd wordt het gebied voor uw eigen veiligheid, die van andere pleziervaarders en de veiligheid van de commerciële scheepvaart te verlaten.

Boeken en informatie:

  • De Theems Havenmeester (Noordzee tot Dagenham) Tel. +44 (0)1474 562212.
  • De Medway Havenmeester Tel: +44 (0)1795 596548

Ligplaatsen in het getijdengebied van de Theems

Hoewel de Port of London Authority van plan is commerciële aanbieders vergunningen te geven om extra ligplaatsen in het stroombed te verzorgen, zullen dit er onvoldoende zijn om in de zomer van 2012 aan de verwachte vraag te voldoen. Ligplaatsen voor plezierjachten in het getijdengebied van de Theems zijn beperkt en de bestaande ligplaatsen liggen ver uit elkaar langs de rivier. Ze zijn voor het grootste deel ondergebracht in de jachthavens en zeilverenigingen die op de recreatiekaart van www.boatingonthethames.co.uk te zien zijn.

Als de meest verstopte waterweg in het Verenigd Koninkrijk, met op bepaalde plaatsen getijstromen tot 4 knopen en een hoogteverschil tijdens getijden van meer dan 7 meter is de Theems geen plaats om zonder geschikte ligplaats te verkeren.

Als u in 2012 wel een ligplaats reserveert, worden pleziervaartuigen aangeraden, in het licht van de getijden van de Theems niet hun eigen bijboot, maar in plaats daarvan de watertaxi's te gebruiken die op de meeste plaatsen beschikbaar zullen zijn. Als er geen watertaxi's zijn, wordt de bemanning geadviseerd aan boord te blijven aangezien de situatie op de rivier waarschijnlijk niet veilig is voor het varen van kleine en volle bijboten en in elk geval is het zeer onwaarschijnlijk dat veilige stalling voor bijboten beschikbaar is als de bemanning aan land gaat.

Boeken en informatie :

  • De Theems Havenmeester (Dagenham tot Teddington) Tel. +44 (0)207 743 7912

Voor beschikbare ligplaatsen kunt u een bezoek brengen aan www.boatingonthethames.co.uk
Voor algemene informatie gaat u naar www.pla.co.uk

Bron: Britse overheid

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: