Volvo Ocean Race updates en het "top secret plan" van Groupama

Volvo Ocean Race updatesNa 3 etappe overwinningen en wat inshore punten gegrabbel staat Team Telefónica knap aan de leiding. Iker Martinez wist zijn team naar de top te brengen van de algemene rangschikking. Op 17 februari moeten de teams het weer tegen elkaar opnemen in de Pro-Am race welke niet mee telt voor het punten klassement. Maar de In-Port race de dag erna kan de dag van de schipper best goed maken of een beetje kraken. Twee dagen later vertrekken de jongens weer voor een langer tripje (5220 zeemijl) richting Auckland.

Klassement
Team Telefónica staat knap eerste met 95pts gevolgd door de Kiwi jongens van Camper op slechts 15 punten. Op de derde plek staat Groupama onder leiding van Franc Cammas met 71 punten. Puma Ocean Racing by Berg staat op een 4de plek met 48 punten gevolgd door Abu Dhabi Ocean Racing met 39 punten. Team Sanya sluit het rijtje met 16 punten.

Top Secret plan van Groupama
Het kwam aan onze oren dat Groupama een “top secret plan” heeft om hun boot sneller te maken... Wat dat plan juist inhoud weten we (nog) niet. Ben Wright: “It’s all related to performance or making systems function better, making the boat lighter, helping the guys sail better, the winch systems function better, making it more efficient.’’ Mmh, je maakt ons nieuwsgierig Ben…

Quotes
Mike Sanderson: "It’s amazing," zei de Nieuw Zeelander, welke ABN AMRO ONE nog naar een algemene overwinning leidde in de 2005-06 VOR. "It’s late on a Sunday night here and the reception is amazing. Tiger steered for the last few hours and across the line and did an amazing job of it. He’s come such a long way."

Rome Kirby: "How do I recover from this?'' blijft hij vragend herhalen na aankomst. "I eat and sleep, that's all I'm going to do." Dan veranderen zijn lippen in een glimlach bij het zien van een blikje bier. "Oh, now this is recovery."

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: